Setari Cookie-uri

Semintele de CHIA: Uimitoare beneficii asupra orgaismului uman

Semintele de CHIA sunt originare din America de Sud, fiind consumate din timpuri stravechi de mayasi si azteci.

Beneficiile semintelor de chia: cresc imunitatea

Bogate in vitamine, dar si in aminoacizi – “materia prima” a anticorpilor – semintele de chia participa activ in mentinerea imunitatii, ajutand in preventia bolilor. Semintele de chia prezinta proprietati antiinflamatorii si cresc capacitatea de aparare a organismului.

Beneficiile semintelor de chia: trateaza insomniile

Semintele de chia nu induc somnolenta, insa contin un aminoacid pe care organismul il utilizeaza in special noaptea, in timpul somnului, pentru calmare si relaxare, astfel incat procesele regenerative ale organismului sa aiba loc nestingherite. Acest aminoacid este numit triptofan si este binecunoscut in lumea medicala.

seminte chia beneficii

Beneficiile semintelor de chia: sustin sanatatea inimii si a vaselor

Semintele de chia sunt bogate in antioxidanti, dar totodata ajuta in scaderea colesterolului si in preventia diabetului – cei mai mari dusmani ai inimii! Astfel ca semintele de chia sunt implicate in preventia bolilor cardiovasculare.

Citește și:

Beneficiile semintelor de chia: recomandate in curele de slabire

Semintele de chia sunt bogate in nutrienti care accelereaza metabolismul si mobilizeaza grasimile din depozite. Astfel ca semintele de chia sunt recomandate in dieta zilnica pentru mentinerea siluetei, alaturi de alimente bogate in apa, ca fructele si legumele proaspete.

Foto: salata cu seminte de chia @ Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
6 Februarie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.