Setari Cookie-uri

INCREDIBIL: Nici CEAI nu mai putem sa bem! Afla DE CE

Ceaiul a fost laudat de mii de ani pentru efectele sale benefice asupra sanatatii, vracii si medicii antici utilizand infuziile de plante medicinale pentru tratarea multor boli, dar si in ritualurile de frumusete.

Asadar, fie cautati produsele BIO ambalate corespunzator, fie va culegeti plantele/fructele, le clatiti sub jet de apa si le puneti la uscat ori le folositi chiar proaspete in infuzii (de exemplu ceai de fructe de macese, din macese culese de voi).

Cum se prepara ceaiul:

  • Fierbeti apa, o luati de pe foc si o lasati aproximativ un minut;
  • Intre timp puneti in cana cantitatea de planta recomandata, de obicei o lingurita rasa de planta maruntita;
  • Puteti adauga miere dupa gust, propolis;
  • Apoi turnati apa fierbinte (dupa ce a stat sa se raceasca minim un minut) in cana, acoperiti cana si lasati la infuzat aproximativ 10 miute. In functie de ceai, timpul de infuzie poate fi mai lung, depinde de asemenea si de concentratia pe care doriti ca ceaiul sa o aiba. Daca lasati 15 minute ceaiul la infuzat, atunci va fi mai concentrat.
  • Inainte de a scoate planta din ceai (daca ati folosit cana de ceai) sau inainte de a strecura ceaiul, amestecati energic.
  • Puteti pune mierea si la final, nu neaparat inainte de infuzie – de obicei aceasta metoda este preferata;

Foto: ceai natural chinezesc @ Shutterstock.com

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Februarie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.