Setari Cookie-uri

CAFEAUA - te juta sa pierzi in greutate si iti sporeste sanatatea

Gurile rele spun ca aceasta bautura nu ar aduce beneficii sanatatii, insa studiile vin sa sustina efectele pozitive ale cafelei asupra corpului.

Cafeaua – bogata in antioxidanti si substante tonice

Folosita in timpuri stravechi in Manastirile Etiopiei pentru alungarea oboselii, cafeaua s-a dovedit in timp ca fiind un bun aliat al sanatatii si sluetei.

Cafeaua contine antioxidanti, ca fenoli, arome volatile, care impiedica distrugerea celulelor din corp, dar si substante tonice cerebrale, cea mai puternica fiind cafeina.

Cafeaua – recomandari sanatoase

Este indicat sa consumati cafea boabe macinata si mai putin cafea solubila. Cfeaua boabe macinata contine inca fibre vegetale si prezinta proprietati detoxifiante mai puternice.

Pana la 3 cesti de cafea consumate pe zi, efectele benefice ale acestei bauturi se mentin. Insa un exces de cafea poate duce la epuizarea rezervelor energetice ale organismului.

Cafeaua – beneficii pentru sanatate

Cafeaua alunga oboseala

Cafeaua este un puternic energizant natural, stimuland functiile creierului, alungand astenia si starea de somnolenta. Cafeaua mentine starea de veghe si imbunatateste puterea de decizie. In perioadele de suprasolicitare intelectuala este indicat sa consumati 2 cesti de cafea pe zi.

Citește și:

Foto: cafea la mic dejun @ Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
27 Februarie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.