Setari Cookie-uri

G.-M.: combinatia MIRACULOASA care slabeste si vindeca

Stim deja ca unele alimente prezinta proprietati si beneficii extraordinare pentru sanatate, insa stiati ca aceste alimente, in unele combinatii, pot potenta efectele altora?

Retete propuse pentru ghimbir cu miere

Ceaiul de ghimbir cu miere

Pentru o cana aveti nevoie de un sfert sau o jumatate de radacina de ghimbir proaspata (in functie de concentratia pe care doriti sa o aiba ceaiul). Puneti ghimbirul cu cateva boabe de piper negru in apa si lasati sa fiarba 15 minute. Daca apa scade, mai adaugati apa la fiert. Ideal este sa fierbeti ghimbirul in ibric cu capac. Luati ceaiul de pe foc, lasati cateva minute sa se mai raceasca, apoi adaugati o lingurita rasa de miere si doua linguri de zeama de lamaie. Consumati bautura calda.

ghimbir cu miere beneficii

Ghimbir proaspat cu miere

Puteti consuma ca atare ghimbirul taiat felii cu miere – este recomandat ca gustare intre mese. Nu consumati ghimbir cu mire dupa ora 17, va poate afecta somnul. Aceasta gustare este recomandat in curele de slabire, dar si in tratarea multor afectiuni, in special cele digestive. Ghimbirul cu miere consumt ca atare prezinta efecte energizante mai puternice decat ceaiul de ghimbir.

Citește și:

Foto: ceai de ghimbir cu mire si lamaie @ Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
3 Martie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.