Setari Cookie-uri

CANDIDOZA vaginala: Tratamente naturiste eficiente

O mare parte din femei sunt afectate cel putin o data in viata de o candidoza vaginala care se poate trata atat cu ovule cat si cu remedii naturiste.

Sursa: Garbo.ro

Iritatia si mancarimile vaginale pot fi provocate de infectia cu o ciuperca denumita Candida albicans.

Rezervorul natural al candidei se situeaza la nivelul colonului, de aceea la fiecare scaun se elimina cativa spori, care pot cauza candidoze vaginale.

Candidoza vaginala, adesea favorizata de tratamentele indelungate cu antibiotice care afecteaza flora bacteriana “prietenoasa” a colonului, sau de anticonceptionale se manifesta prin mancarimi vaginale, usturimi, scurgeri albicioase dense.

Candida se poate transmite si prin contact sexual.

tratamente naturiste pentru candidoza vaginala
Tratamente naturiste pentru candidoze

1 Apa sarata

Puneti in apa de baie un pumn de sare de mare, care va calma mancarimile produse de ciuperca si va grabi vindecarea.

2 Usturoi

In candidoze se recomanda consumul zilnic a catorva catei de usturoi, ale carui proprietati antifungice si antibacteriene sunt incontestabile.

Citește și:

3 Lactobacili

Consumati lapte fermentat natural (iaurt), care contine o bacterie numita Lactobacillus acidophilus, care limiteaza proliferarea ciupercilor vaginale si intestinale.

Recent s-a demonstrat ca cicoarea are proprietatea de a stimula dezvoltarea lactobacililor in tubul digestiv, oferind protectie impotriva dezvoltarii ciupercilor. Se recomanda consumul de ceai si capsule cu extract de cicoare.

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
7 Mai 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.