Setari Cookie-uri

UIMITOR: Florile de SALCAM sunt leac la peste 20 de boli

Gingase, gustoase si aromate, florile de salcam sunt folosite in zeci de tratamente de catre terapeuti.

Pentru a profita de efecele florilor de salcam pentru o perioada mai lunga si nu doar in sezonul lor, va recomandam sa le uscati in saculeti din panza, apoi le frecati in palme si sa le folositi ca pulbere. O lingurita de pulbere de flori de salcam cu ptuina apa in fiecare dimineata, pe stomacul gol, vindeca bolile tubului digestiv.

BENEFICIILE FLORILOR DE SALCAM

Florile de salcam sunt de asemenea utilizate si in raceli, pentru tratarea tusei sau ameliorarea simptomelor din astm. In tratarea amigdalelor sensibile se foloseste ceai cald de flori de salcam indulcit cu miere, pe o perioada de cel putin 3 saptamani (2-3 cani pe zi).

Ceaiul de flori de salcam este folosit si in tratarea candidozei, in special in ameliorarea simptomelor de arsura, uscaciune si mancarime in zona genitala. Ceaiul de flori de salcam, folosit in baile de sezut, calmeaza simptomele vaginitelor si este totodata un bun cicatrizand, accelerand vindecarea.

Citește și:

Migrenele cauzate de stres isi gasesc de asemenea leacul cu florile de salcam. Mai mult decat atat, delicatele flori contin substante active care linistesc, alunga stresul si depresia, dar sunt folosite si in tratarea acceselor de manie sau atacurilor de panica.

De asemenea tulburarile de somn dispar daca veti consuma flori de salcam. Se pare ca aceste flori au atat efect de linistire, cat si de reglare a functiilor organismului, printre care o enumeram si pe cea de... odihna.

Daca va aflati in perioade de suprasolicitare intelectuala, puteti lua inainte de fiecare masa o lingurita de pudra de flori de salcam. Aceste flori sunt indicate in perioadele de astenia si oboseala, alungand stresul si anxietatea.

Foto: flori de salcam cu miere @ Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
8 Mai 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.