Vinetele sau patlagelele negre au strans zeci de legende de-a lungul a sutelor de ani, incitand prin forma si culoarea lor la superstitii, dar si la laude.
Beneficiile vinetelor – efecte antiinflamatorii
Vinetele reduc inflamatiile si sunt recomandate in boli cronice care asociaza procese inflamatorii, ca de exemplu artrita.
Beneficiile vinetelor – coaja acestora este buna pentru creier
Ori de cate ori puteti consuma si coaja vinetelor, nu ezitati. De exemplu, daca preparati aceasta legume pe grill sau la cuptor, nu o curatati de coaja.
Nasuninul este fitonutrientul care stimuleaza functiile creierului si sistemului nervos, avand rol in regenerarea membranelor celulelor nervoase si nu numai.
Beneficiile vinetelor – indicate in diete
Sarace in calorii, insa bogate in vitamine si minerale, vinetele retin substantele grase si ajuta organismul in digestia meselor grele. Ori de cate ori aveti o masa bogata in grasimi, nu uitati sa alaturati o garnitura de vinete coapte.