Setari Cookie-uri

Algele marine - beneficii UIMITOARE pentru sanatate

Algele marine atrag tot mai mult atentia cercetatorilor si medicilor pentru proprietatile lor unice in natura, dar si pentru puternicele beneficii antiimbatranire pe care le aduc.

Algele marine sunt astazi folosite atat de catre nutritionisti, cat si de cercetatorii din indistria cosmeticelor. Imachetarile cu alge sunt la mare cautare in multe saloane de infrumusetare, iar extractele din alge sunt folosite tot mai mult in prepararea tratamentelor antiaging.

alge marine beneficii

Algele marine – continut nutritional

Algele marine sunt bogate in nutrienti unici in natura, dar mai ales in minera, precum sodiu, potasiu, seleniu, cupru, fier, magneziu.

Algele marine reprezinta o importanta sursa de foscor, calciu si vitamina D vegetala, jucand totodata rol antiinflamator si antimicrobian.

Algele marine sunt bogate si in antioxidanti, fitonutrienti si fibre, avand un contiut ridicat in omega-3 si vitamine precum: vitamina A, vitamina E, vitamina PP, acid folic etc. Algele mai contin aminoacizi, glucide, materii grase, clorofila, mucilagii si principii antibiotice

Citește și:

Beneficiile algelor marine pentru sanatate si frumusete

Algele marine detoxifica pielea

In frumusete, algele marine sunt folosite intens pentru efecteloe lor antiimbatranire. Cremele, mastile si alte tratamente cu alge asigura detoxifierea pielii, reducerea acneei si disparitia celulitei. Algele hranesc intens tenul si pielea, reducand ridurile si semnele de imbatranire.

Algele protejeaza ochii

Fucoxantinul prezent in continutul algelor marine este un puternic protector ocular, fiind utilizat chiar si in tratamentele recomandate in cataracta si alte afectiuni ale ochilor.

Foto: alge marine cu susan - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
14 August 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.