Comunicat de presa
Desi este un ulei, uleiul de cocos se gaseste in forma solida, la temperatura camerei, avand consistenta unui unt, si doar la temperaturi mai mari capata consistenta lichida a unui ulei.
Beneficiile uleiului de cocos au fost cunoscute inca de mult timp in Asia, acolo unde era si inca mai este folosit frecvent, atat in bucatarie, cat si in ritualurile de infrumusetare.
Beneficiile Uleiului de CocosFoto: Nuca de cocos, Ulei de cocos via Shutterstock
Trebuie precizat faptul ca nu toate grasimile au aceeasi compozitie, asadar acidul lauric (un acid cu lant mediu) continut in uleiul de cocos nu dauneaza activitatii cardiace, asa cum se intampla in cazul grasimilor saturate cu lant lung. Uleiul de cocos, spre deosebire de alte uleiuri, are rolul de a scadea nivelul colesterolului si al trigliceridelor.
Avand proprietati antibacteriene, antivirale, antifungice, uleiul de cocos creste imunitatea organismului. Acest ulei are si capacitatea de a regla activitatea glandei tiroide, dar are si o actiune benefica in sustinerea functionarii optime a creierului.
Acidul lauric prezent in compozitia uleiului de cocos ajuta la tratarea ulcerului, aceasta substanta eliminand bacteria Helicobacter Pylori, responsabila de aceasta afectiune.
Datorita proprietatilor antimicrobiene, uleiul de cocos ajuta in lupta contra indigestiilor cauzate de paraziti sau ciuperci, fiind de mare ajutor si in prevenirea infectiei cu Candida. Ajuta organismul sa asimileze mai usor si mai bine vitaminele, mineralele si aminoacizii, avand si efecte excelente asupra sanatatii pielii.
Spune-ti parerea!