De asemenea este important sa cunoasteti faptul ca anumite alimente predispun organismul la pierderi de calciu, cum ar fi:
-
Kudika
Alimente de care să ne ferim atunci când ținem post. Află care sunt...
-
Kudika
Dr. Dana Miricioiu, medic chirurg estetician dezvaluie secretele...
-
Alexandra Chivu
Dieta epigenetică, un stil de viață dincolo de calorii. Ce...
-
Kudika
Cori Grămescu, nutriționist și antrenor de pilates dezvăluie 10...
-
Alexandra Chivu
Meniu pentru o viață sănătoasă: Descoperă cele mai bune alegeri...
-
Kudika
Psihoterapeutul Diana Vasile, Co-fondator și Președinte al ISTT,...
-
Iulia Maftei (Dibu)
Interviu cu Dr. Diana Mihai, medic primar Obstetrică-Ginecologie :...
-
Kudika
27% dintre români vor să slăbească în medie 10,13 kilograme, iar în...
-
Alexandra Chivu
Strălucind în maternitate - ghid pentru viitoarele mămici: cum își...
Citeste si acest articol: Semne si simptome ca ai lipsa de calciu + Spasmofilia
Tofu are un aspect asemanator branzei, insa este de origine vegetala. Este foarte bogat in calciu, fiind totodata si foarte gustos. Adesea tofu inlocuieste branza in dieta vegetarienilor, fiind totodata indicat si in perioadele de post.
Semintele de susan crude sunt delicioase si sunt foarte bogate in calciu, dar si grasimi de buna calitate, acizi grasi omega si vitamine. Pe cat sunt de mici, semintele de susan sunt un concentrat de nutrienti sanatoasi de care organismul nostru are nevoie.
Alimente care contin calciu: spanacul proaspatSpanacul este cunoscut ca fiind bogat in fier, dar stiati ca are un continut ridicat in calciu? Este indicat sa consumati spanacul proaspat, fara sa il preparati termic. Il taiati marunt in salate sau garnituri de legume proaspete, avand un gust usor acrisor – multi considerand spanacul mult mai gustos decat salata verde.
Cititi aici beneficiile spanacului
Alimente care contin calciu: smochineleSmochinele sunt alimente-tratament, atat de sanatoase sunt. Au un continut ridicat in enzime, acizi grasi omega, vitamine, minerale si substante active, incat toti nutritionistii le recomanda. Daca nu ne aflam in sezonul lor, putem consuma smochine confiate.
Semintele de chia sunt de 5 ori mai bogate in calciu decat laptele, reprezentand totodata o reala sursa de proteine vegetale. Sunt delicioase si le puteti consuma in orice salata. Semintele de chia se hidrateaza repede, dar le puteti lasa, daca doriti, in apa pentru cateva ore inainte de consum. De asemenea le puteti pune in rasnita, obtinand o pudra pe care o puteti folosi in tot felul de preparate, o puteti amesteca cu uleiurile din bucatarie, o puteti presara peste mancare etc.
Semintele si fructele oleaginoase – nucile, caju, arahidele etc. – nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia noastra obisnuita. De asemenea semintele si fructele oleaginoase nu se coc, nu se prepara termic caci isi pierd toate proprietatile.
Cititi aici beneficiile semintelor de chia.
Foto: vegetale, tofu - shutterstock.com
Spune-ti parerea!