Batranii nostri foloseau ceaiul de urzica in diverse tratamente, dar si pentru prevenirea bolilor de primavara la copii si adulti.
Reteta batraneasca a ceaiului de urzicaIata cum se prepara:
-
Kudika
Dr. Dana Miricioiu, medic chirurg estetician dezvaluie secretele...
-
Alexandra Chivu
Dieta epigenetică, un stil de viață dincolo de calorii. Ce...
-
Kudika
Cori Grămescu, nutriționist și antrenor de pilates dezvăluie 10...
-
Alexandra Chivu
Meniu pentru o viață sănătoasă: Descoperă cele mai bune alegeri...
-
Kudika
Psihoterapeutul Diana Vasile, Co-fondator și Președinte al ISTT,...
-
Iulia Maftei (Dibu)
Interviu cu Dr. Diana Mihai, medic primar Obstetrică-Ginecologie :...
-
Kudika
27% dintre români vor să slăbească în medie 10,13 kilograme, iar în...
-
Alexandra Chivu
Strălucind în maternitate - ghid pentru viitoarele mămici: cum își...
-
Alexandra Chivu
Ghid pentru viitoarele mame: ce analize trebuie să faci înainte de...
Se pune apa la fiert (bunicii nostri foloseau apa din fantana sau de la izvor), la foc mic, pentru a nu grabi incalzirea. Pentru ca apa este un lichid special, considerat “cu memorie” te invitam sa citesti si Memoria APEI si fascinantele cristale de apa
Cand apa fierbe, se ia de pe foc si se lasa un minut. Intre timp se toaca marunt frunzele de urzica, apoi se pun in apa fierbinte. Se acopera si se lasa la infuzat 15 minute, amestecand din cand in cand pentru a obtine o dilutie mai buna.
Daca prepari ceaiul de urzica dupa reteta de mai sus, atunci trebuie sa stii ca apa racita un minut are deci mai putine grade Celsius si nu va distruge vitaminele continute de urzica. Daca totusi doresti sa te bucuri de toate proprietatile acestor plante cu adevarat medicinale, atunci poti consuma si urzicile din ceai. De nu... poti strecura ceaiul.
Ceaiul de urzici este bogat in vitamine, minerale, substante active si nutrienti de care organismul nostru are nevoie primavara pentru a-si reface depozitele energetice dupa iarna lunga si pentru a mentine tonusul sistemului imunitar.
Beneficiile ceaiului de urzicaCeaiul de urzici prezinta numeroase beneficii in organism, dintre care enumeram:
In tot sezonul, consumati dimineata, pe stomacul gol, o cana cu ceai de urzici pe stomacul gol. Dupa numai o saptamana efectele sunt uimitoare.
Foto: ceai - shutterstock.com
Spune-ti parerea!