Un studiu al Federatiei Societatilor Americane de Biologie Experimentala ne demonstreaza cateva din beneficiile pe care fructul mango le aduce in privinta sanatatii.

Mango: continut nutritional

100 de grame de fruct copt contine aproximativ 60 de calorii, mango fiind bogat in fibre, vitamine precum vitamina A, vitamina E, vitamina C, dar si vitamine din complexul B. Mango mai contine minerale, sodiu, potasiu, magneziu, dar si enzime care ajuta digestia.

Mango beneficii: imbunatateste vederea

Mango este bogat in betacaroten, provitamina pe care organismul o foloseste pentru activarea fotoreceptorilor din retina. Atunci cand in corp exista un deficit de betacaroten si vitamina A, vederea este afectata.

Mango beneficii: imbunatateste digestia

Mango contine enzime care activeaza digestia, in special digestia grasimilor si a proteinelor. de aceea mango poate fi folosit in preparatele grele, cu continut nutritional complex.

Mango benficii: scade colesterolul rau din sange

Continutul bogat in fibre, dar si in pectina si vitamina C stimuleaza metabolismul lipidic si ajuta in scaderea nivelului de colesterol rau din sange.

Mango beneficii: alcalinizeaza organismul

Un pH acid al sangelui si fluidelor din organism perturba buna sa functionare. Mango, prin compusii rezultati din digestia sa, mentine rezerva alcalina a organismului.

Mango protejeaza pielea de arsurile solare

Prin continutul sau ridicat in vitamina A si E, mango reface scutul natural al pielii care ne apara organismul impotriva razelor UV ale soarelui. Consumand mango si alte fructe si legume bogate in betacaroten (morcovi, ardei, pepene galben) prevenim arsurile solare prin refacerea rezervelor protective de la nivelul pielii.

Alte beneficii ale consumului de mango:
    creste imunitatea; energizeaza, fiind recomandat persoaselor astenice sau care se plang de oboseala; ajuta in diabet, regland nivelul glicemiei in sange; imbuntateste viata sexuala; regleaza temperatura corpului, mango fiind recomandat in perioadele de canicula.
Curiozitati despre mango

Mango este consumat de oameni de mii de ani, sustin cercetatorii.

In lume exista peste 1000 de soiuri de mango.

Mango este astazi considerat a fi cel mai consumat fruct din lume.

Cei alergici la latex pot fi alergici si la mango, in special la fructul verde, necopt, din cauza continutului de acid ancardic.

Unii producatori pot folosi pentru maturarea fructelor de mango carbura de calciu, care este nociva pentru organismul nostru daca se depaseste o anumita doza. De aceea este indicat fie sa spalati bine fructele, fie sa alegeti mango bio.

Foto: mango, inghetata, salata - shutterstock.com

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: