Un studiu al Federatiei Societatilor Americane de Biologie Experimentala ne demonstreaza cateva din beneficiile pe care fructul mango le aduce in privinta sanatatii.
100 de grame de fruct copt contine aproximativ 60 de calorii, mango fiind bogat in fibre, vitamine precum vitamina A, vitamina E, vitamina C, dar si vitamine din complexul B. Mango mai contine minerale, sodiu, potasiu, magneziu, dar si enzime care ajuta digestia.
Mango beneficii: imbunatateste vedereaMango este bogat in betacaroten, provitamina pe care organismul o foloseste pentru activarea fotoreceptorilor din retina. Atunci cand in corp exista un deficit de betacaroten si vitamina A, vederea este afectata.
Mango contine enzime care activeaza digestia, in special digestia grasimilor si a proteinelor. de aceea mango poate fi folosit in preparatele grele, cu continut nutritional complex.
Mango benficii: scade colesterolul rau din sangeContinutul bogat in fibre, dar si in pectina si vitamina C stimuleaza metabolismul lipidic si ajuta in scaderea nivelului de colesterol rau din sange.
Mango beneficii: alcalinizeaza organismulUn pH acid al sangelui si fluidelor din organism perturba buna sa functionare. Mango, prin compusii rezultati din digestia sa, mentine rezerva alcalina a organismului.
Mango protejeaza pielea de arsurile solarePrin continutul sau ridicat in vitamina A si E, mango reface scutul natural al pielii care ne apara organismul impotriva razelor UV ale soarelui. Consumand mango si alte fructe si legume bogate in betacaroten (morcovi, ardei, pepene galben) prevenim arsurile solare prin refacerea rezervelor protective de la nivelul pielii.
-
Kudika
Dr. Dana Miricioiu, medic chirurg estetician dezvaluie secretele...
-
Alexandra Chivu
Dieta epigenetică, un stil de viață dincolo de calorii. Ce...
-
Kudika
Cori Grămescu, nutriționist și antrenor de pilates dezvăluie 10...
-
Alexandra Chivu
Meniu pentru o viață sănătoasă: Descoperă cele mai bune alegeri...
-
Kudika
Psihoterapeutul Diana Vasile, Co-fondator și Președinte al ISTT,...
-
Iulia Maftei (Dibu)
Interviu cu Dr. Diana Mihai, medic primar Obstetrică-Ginecologie :...
-
Kudika
27% dintre români vor să slăbească în medie 10,13 kilograme, iar în...
-
Alexandra Chivu
Strălucind în maternitate - ghid pentru viitoarele mămici: cum își...
-
Alexandra Chivu
Ghid pentru viitoarele mame: ce analize trebuie să faci înainte de...
Mango este consumat de oameni de mii de ani, sustin cercetatorii.
Mango este astazi considerat a fi cel mai consumat fruct din lume.
Cei alergici la latex pot fi alergici si la mango, in special la fructul verde, necopt, din cauza continutului de acid ancardic.
Unii producatori pot folosi pentru maturarea fructelor de mango carbura de calciu, care este nociva pentru organismul nostru daca se depaseste o anumita doza. De aceea este indicat fie sa spalati bine fructele, fie sa alegeti mango bio.
Foto: mango, inghetata, salata - shutterstock.com
Spune-ti parerea!