Aceasta bautura contine tumeric, condiment cunoscut ca avand peste 580 de beneficii pentru sanatatea noastra. Bogat in curcuma, un antioxidant puternic, unic in natura, efectele stimulatoare si antioxidante ale turmericului devin aproape de neegalat. Alaturi de curcuma, resveratrolul poate fi considerat un antioxidant puternic de care avem cu totii nevoie (se gaseste in alimentele care pateaza mov, cum ar fi fructele de padure, strugurii negri, malinele etc.).
Tumericul este un puternic detoxifiant hepatic, ajuta in stimularea functiilor inimii, regleaza tensiunea arteriala, echilibreaza sistemul imunitar si detoxifica colonul.
In medicina ayurvedica, cercetatorii estimeaza ca acest condiment a fost folosit de mii de ani pentru a trata diverse afectiuni. Folosit de secole in medicina ayurvedica drept remediu impotriva artritei reumatoide, un studiu efectuat de Colegiul de Medicina UA in 2006 confirma intr-adevar efectul anti-artrita al turmericului. Totodata, turmericul poate contribui si la reducerea inflamatiei sau a simptomelor din astm. Laptele galben despre care vom vorbi astazi asigura acest efect.
GreenMedInfo.com a avut in vedere peste 400 de studii aflate in baza de date a Bibliotecii Nationale de Medicina, descoperind peste 580 de potentiale beneficii ale turmericului si ale principalului sau polifenol, curcumina. Publicatia a spus despre curcuma ca ar fi chiar "cea mai importanta planta a lumii".
Laptele Galben contine de asemenea doua tipuri de lapte sau un alt ingredient in care se va dilua pasta de turmeric, astfel ca la beneficiile enumerate mai sus se adauga si cele aduse de restul ingredientelor, unele dintre acestea ramanand la alegerea dumneavoastra. Cu cat variati mai mult, cu atat va bucurati de beneficii
diferite si complete.
Cum preparam pasta de turmericIn clipul din finalul articolului puteti observa live cum Dr. Aljan Khalsa prepara laptele galben, incepand cu obtinerea pastei de turmeric.
La foc mediu puneti la incalzit o jumatate de cana cu apa. Cum a inceput sa se incalzeasca, adaugati 3 lingurite cu varf de turmeric si amestecati des cu un instrument de lemn. Mai adaugati apa daca este nevoie, astfel incat pudra de turmeric se deshidrateaza rapid. Lasati pe foc 5-10 minute, pana ce obtineti o pasta omogena de consistenta medie.
Luati de pe foc si depozitati pasta de turmeric intr-un recipient de sticla, pe care il puneti apoi la frigider.
Din aceasta pasta veti folosi in fiecare zi cate o lingurita pentru a prepara laptele galben. Aceasta bautura poate fi consumata si de catre copii.
Cum preparam laptele galbenEste destul de simplu: puneti o lungurita de pasta de turmeric in lapte de orice fel, in sucuri de fructe, in ceai sau chiar in iaurt. Ideal este sa consumati o lingurita din pasta preparata in fiecare zi.
Reteta sugerata de specialisti:
-
Kudika
Alimente de care să ne ferim atunci când ținem post. Află care sunt...
-
Kudika
Dr. Dana Miricioiu, medic chirurg estetician dezvaluie secretele...
-
Alexandra Chivu
Dieta epigenetică, un stil de viață dincolo de calorii. Ce...
-
Kudika
Cori Grămescu, nutriționist și antrenor de pilates dezvăluie 10...
-
Alexandra Chivu
Meniu pentru o viață sănătoasă: Descoperă cele mai bune alegeri...
-
Kudika
Psihoterapeutul Diana Vasile, Co-fondator și Președinte al ISTT,...
-
Iulia Maftei (Dibu)
Interviu cu Dr. Diana Mihai, medic primar Obstetrică-Ginecologie :...
-
Kudika
27% dintre români vor să slăbească în medie 10,13 kilograme, iar în...
-
Alexandra Chivu
Strălucind în maternitate - ghid pentru viitoarele mămici: cum își...
In functie de ingredientele variabile (cele pe care le alegeti dumneavoastra) ale laptelui galben, va puteti bucura de beneficii diverse asupra organismului, imbunatatind starea de sanatate atat a dumneavoastra, cat si a intregii familii.
Foto: pasta, suc, suc la borcan - shutterstock.com
Spune-ti parerea!