-
Kudika
Alimente de care să ne ferim atunci când ținem post. Află care sunt...
-
Kudika
Dr. Dana Miricioiu, medic chirurg estetician dezvaluie secretele...
-
Alexandra Chivu
Dieta epigenetică, un stil de viață dincolo de calorii. Ce...
-
Kudika
Cori Grămescu, nutriționist și antrenor de pilates dezvăluie 10...
-
Alexandra Chivu
Meniu pentru o viață sănătoasă: Descoperă cele mai bune alegeri...
-
Kudika
Psihoterapeutul Diana Vasile, Co-fondator și Președinte al ISTT,...
-
Iulia Maftei (Dibu)
Interviu cu Dr. Diana Mihai, medic primar Obstetrică-Ginecologie :...
-
Kudika
27% dintre români vor să slăbească în medie 10,13 kilograme, iar în...
-
Alexandra Chivu
Strălucind în maternitate - ghid pentru viitoarele mămici: cum își...
Semintele necoapte reprezinta poate cea mai importanta sursa de vitamine B, continand aproape toate vitaminele din acest complex, insa in concentratii diferite. De aceea este indicat sa consumati la 2-3 zile seminte in salate de cruditati cu branza, peste sau carne de pasare. Variati semintele astfel incat sa consumati cel putin 3 sortimente saptamanal.
Cerealele integrale sunt o excelenta sursa de vitamina B7 si B12. Atentie insa, cerealele cheleaza calciu. Asadar, daca veti consuma cereale cu iaurt, nu trebuie sa considerati ca ati avut o masa bogata in calciu, pentru ca acest mineral nu se va absorbi in organism in aceasta combinatie. Consumati iaurt cu legume si va bucurati de sursa naturala de calciu. Acelasi efect il reprezinta si combinarea branzeturilor cu paine de exemplu.
Verdeturile in general sunt deosebit de bogate in vitamina B2 si B5, fiind recomandat sa consumati zilnic in salate sau poate presarat peste supa patrunjel. Puteti consuma si marar, rubarba, macris, frunze de ceapa verde, frunze de usturoi, busuioc, rozmarin maruntit in mojar, dafin etc.
Alte surse de vitamine B:
Spune-ti parerea!