Setari Cookie-uri

Beneficiile PERELOR: cunoscute ca primele fructe cultivate

Perele par a fi primele fructe cultivate de om inca din anul 5000 i.H. Astazi specialistii sustin ca exista cateva mii de soiuri de pere, deosebit de bogate in vitamine si minerale.

Perele: indicate persoanelor cu pietre la rinichi

Perele stimuleaza detoxifierea organismului si diureza. Prin cresterea diurezei este crescuta si rata de epurare a sangelui, functionand practic ca alimente care "curata" sangele. Perele ajuta in eliminarea pietrelor la rinichi (litiaza renala) si a nisipului (microlitiaza renala).

pere beneficii

Perele mentin ochii sanatosi

Bogate in betacaroten, precursorul vitaminei A – vitamina fara de care nu am putea vedea, perele ajuta in mentinerea acuitatii vizuale. De asemenea studii publicate in Arhivele de Oftalmologie demonstreaza faptul ca un consum de numai 3 fructe pe zi reduce cu 36% riscul de aparitie a degenerescentei maculare - cauza principala in pierderea vederii la persoanele in varsta.

Consumati pere in sezonul lor. Pentru a va bucura de toate proprietatile nutritive ale acestor fructe, este recomandat sa le consumati proaspete, nepreparate termic. Desigur, dulceata de pere, tartele cu pere pot aduce un plus sanatatii, insa prin incalzire perele isi pierd vitaminele, mentinandu-si doar fibrele si mineralele.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Septembrie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.