Setari Cookie-uri

Iti plac PORTOCALELE? Afla de ce este bine sa le consumi

Portocalele sunt indragite atat de adulti, cat si de copii, pentru gustul lor foarte bun, dar si pentru starea de bine pe care ne-o ofera atat mirosul, cat si consumul acestora. Iata deci ca portocalele aduc beneficii organismului pe doua cai: aromaterapie si continutul nutritional.

beneficiile portocalelor

Cum trebuie consumate portocalele?

Daca nu au coaja tratata, de la portocale nu ar trebui sa ramana nimic, cu alte cuvinte se consuma atat pulpa, cat si coaja.

Pulpa este bine sa o consumam in stare proaspata, pentru a pastra vitaminele care, de obicei, sunt sensibile termic. Daca vrem sa ne bucuram si de o portie de fibre, atunci nu vom da portocalele prin storcator.

Coaja de portocale poate fi utilizata atat in aromaterapie (lasam coji de portocala prin casa), cat si in ceaiuri sau in retetele de dulceata/prajituri. Coaja de portocala este bogata in antioxidanti si substante antiseptice, care au rolul de a creste imunitatea organismului. Iata deci de ce atunci cand suntem raciti putem bea un ceai de coji de portocala cu lamaie.

Beneficiile portocalelor

Portocalele sunt ideale in diete

Considerate ca facand parte dintre alimentele cu calorii negative, pentru a digera portocalele si a metaboliza nutrientii continuti de acestea avem nevoie sa ardem un numar mai mare de calorii decat contin chiar portocalele. De aceea alimentele cu calorii negative sunt adesea recomandate de catre nutritionisti in curele de slabire.

Citește și:

Beneficiile portocalelor: cresc imunitatea organismului

Nu degeaba simtim nevoia sa consumam portocale cu precadere iarna, cand temperaturile joase ne scad imunitatea. Portocalele mentin tonusul sistemului imunitar, iar mirosul acestora stimuleaza functiile respiratorii, tinand racelile departe.

Beneficiile portocalelor: proprietati detoxifiante si anticancerigene

Portocalele sunt bogate in antioxidanti care scad stresul oxidativ, protejeaza celulele de factorii care stimuleaza transformarea canceroasa, iar prin cantitatea ridicata de fibre pe care o contin previn aparitia cancerului de colon.

beneficiile portocalelor

Beneficiile portocalelor: imbunatatesc vederea

Fiind bogate in vitamina A, portocalele ajuta la stimularea vederii, facand parte dintre alimentele recomandate pentru tratarea dioptriilor.

Beneficiile portocalelor: fac pielea mai frumoasa

Sunt bogate in vitamina C, vitamina fara de care colagenul nu poate lua nastere. Colagenul formeaza o retea care sustine pielea si atata vreme cat reteaua de colagen subcutanata este bine constituita, nu se vor forma riduri si vergeturi.

Citește și:

Beneficiile portocalelor: curata rinichii

Consumul de portocale previne aparitia pietrelor la rinichi. De asemenea sucul de portocale este util in eliminarea nisipului si pietrelor la rinichi. Pentru litiaza renala se va bea un pahar de suc de portocale in fiecare dimineata, la micul dejun.

beneficiile portocalelor inforgrafic

Vizionare placuta


Kudika
2 Decembrie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.