Setari Cookie-uri

Mandarinele: beneficii sanatoase pentru fructe asa gustoase!

Mandarinele par a fi surorile mai mici ale portocalelor, insa concentreaza nutrienti foarte valorosi pentru sanatate si sunt apreciate pentru gustul lor dulce-acrisor.

Care sunt beneficiile mandarinelor?

Mandarinele imbunatatesc vederea

Mandarinele sunt foarte aromate, se curata usor si au un continut foarte ridicat in betacaroteni, precursorii vitaminei A. Betacarotenul intervine in mentinerea vederii, in protectia naturala a pielii impotriva actiunii nocive a razelor ultraviolete, avand si rol important in detoxifierea organismului.

mandarine beneficii.jpg

Beneficiile mandarinelor: recomandate in hepatite cronice si in boli cardiovasculare

Printre vitaminele continute, mandarinele sunt bogate si in vitamina K, o vitamina de care au nevoie persoanele cu hepatita cronica. Vitamina K este implicata in mentinerea elasticitatii vaselor si joaca un important rol in medierea coagularii sangelui.

Beneficiile mandarinelor: mentin sanatatea oaselor

Bogate in vitamina D, mandarinele cresc absorbtia calciului in organism, ajutand la mentinerea sanatatii oaselor. Consumul de alimente bogate in vitamina D poate preveni aparitia osteoporozei.

Citește și:

Beneficiile mandarinelor: cresc imunitatea

Mandarinele contin cantitati mari de vitamina C, o vitamina cu roluri vitale in organismul nostru. Vitamina C este un puternic antioxidant, dar totodata mediaza foarte multe procese din organism. Fara vitamina C nu am putea absorbi fierul din alimente, astfel ca aceasta vitamina lupta indirect in prevenirea si tratarea anemiei.

mandarine beneficii.jpg

Vitamina C este implicata in scaderea stresului oxidativ, protejand impotriva cancerului, dar si a bolilor de inima. Tot vitamina C ne mentine tineri, incetinind procesele de imbatranire. Fara aceasta vitamina nu sar putea forma colagenul, o molecula structurala ce sta la baza tesuturior osoase, chiar si la baza retelei colagenice subcutanate a carei afectare duce la formarea ridurilor, vergeturilor si a celulitei.

Beneficiile mandarinelor: recomandate in curele de slabire

Mandarinele sunt deosebit de utile in procesele de slabire, de aceea mai ales in perioada iernii, cand mandarinele se gasesc din belsug, multe persoane aleg sa urmeze dieta cu mandarine. Puteti citi si despre dieta cu portocale.

Citește și:

Beneficiile mandarinelor in aromaterapie

Mandarinele sunt de asemenea foarte mult utilizate in aromaterapie, pentru efectele tonice si antidepresive pe care le exercita aroma mandarinelor asupra creierului. Gasiti aici si ulei de mandarine

dieta cu mandarine beneficii.jpg

Beneficiile mandarinelor: combat constipatia si previn cancerul

Bogate in fibre, mai ales daca le consumati ca atare si nu sub forma de suc, mandarinele ajuta in combaterea constipatiei si previn aparitia canceurlui la nivelul tubului digestiv. Fibrele ajuta de asemenea in curatirea colonului. Cititi si: Sucul care curata colonul

Vizionare placuta


Kudika
15 Decembrie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.