Setari Cookie-uri

Semintele de SUSAN: de ce este bine sa le consumi

De mii de ani semintele de susan sunt folosite in alimentatie, acestea avad un gust deosebit, dar si numeroase beneficii pentru sanatate.

Seminte de susan beneficii: regleaza tensiunea arteriala

Conform unui studiu publicat in 2011 in Jurnalul American de Nutritie Clinica, semintele de susan sunt de mare ajutor hipertensivilor. Consumul acestor seminte sau al uleiului de susan ajuta in scaderea tensiunii arteriale si in reducerea riscului de ateroscleroza. Semintele de susan sunt de asemenea bogate in magneziu, un mineral esential pentru buna functionare a inimii.

seminte-de-susan-negru-eneficii.jpg

Beneficiile semintelor de susan: protejeaza impotriva radiatiilor

Daca locuiti in orase mari, daca ati efectuat de curand o radiografie sau un CT sau v-ati expus la alte surse de radiatii, atunci este indicat sa aveti o dieta bogata in fructe, legume si seminte. Susanul contine sesamol – o substanta care protejeaza impotriva efectelor provocate de radiatii.

Semintele de susan sunt benefice in poliartrita reumatoida

Cercetatori din cadrul Tabriz University of Medical Sciences au comparat eficacitatea semintelor de susan comparativ cu cea a medicamentelor nesteroidiene antiinflamatoare, o solutie comuna pentru osteoartrita la genunchi. Ei au descoperit ca semintele de susan au fost chiar mai eficiente, fara a avea vreun efect secundar.

Citește și:

Foto: shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
5 Februarie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.