Setari Cookie-uri

Seminte de CHIMION pentru SLABIRE: afla cum sa le folosesti

Semintele de chimion sunt intens aromate, deschise la culoare si cu un gust intepator, reprezentand un ingredient pretios pentru multe mancaruri.

Semintele de chimion trateaza insomnia

Semintele de chimion pot fi folosite in dietoterapie pentru combaterea insmoniei si a depresiei. Consumul de seminte de chimion ne ajuta sa suportam mai usor stresul, sa ne relaxam si sa ne simtim mai bine, prin efectele de binedispunere.

Semintele de chimion calmeaza durerile de stomac si indigestia

Semintele de chimion sunt folosite in leacurile babesti pentru a trata greata sau durerile de stomac, precum si disconfortul gastric.

Tot pentru a regla functiile digestive se foloseste si ceaiul de fructe de chimion, foarte aromat si cu proprietati medicinale.

Va recomandam ceaiul de fructe de chimion disponibil pe site-ul Vegis.ro

Chimionul – efecte antibiotice

Chimionul prezinta, ca si planta, proprietati antibiotice, proprietati ce se pastreaza si in semintele acestuia. Consumul de seminte de chimion ajuta la scaderea proceselor inflamatorii din organism si la reuducerea infectiilor.

Citește și:

Decoctul din fructe sau seminte de chimion poate fi folosit, dupa o foarte buna strecurare, la curatarea ochilor in conjunctivita sau urcior (orjelet).

Ceaiul din fructe de chimion este folosit de asemenea in tratarea infectiilor urinare, alaturi de ceaiul din cozi de cirese si din matase de porumb.

Atentie: semintele de chimion nu sunt totuna cu semintele de chimen, sunt doua plante diferite, originare din zone diferite ale lumii.

Vizionare placuta


Kudika
18 Februarie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.