Urzicile sunt foarte gustaoase si totodata sanatoase, prezentand proprietati unice pentru sanatate si fiind indicate in dieta de primavara, avand efecte intens detoxifiante si revigorante.
Urzicile scad retentia de apa si sunt indicate cardiacilor
Persoanele care au retentie de apa la nivelul fetei sau a membrelor pot consuma urzici sau tinctura de urzici pentru scaderea retentiei de apa din organism. Consumul de urzici poate ajuta si la reglarea tensiunii arteriale.
Urzicile sunt recomandate persoanelor care sufera de diabet
Urzicile regleaza glicemia si reduc stresul asupra pancreasului. Ceaiul de urzici reduce de asemenea si disconfortul abdominal, fiind de un real ajutor sistemului digestiv.
Urzicile regenereaza parul si intineresc pielea
Nu in ultimul rand urzicile prezinta efecte valoroase cand vine vorba de frumusete. Samponul de urzici este apreciat pentru efectele sale asupra parului: intareste firul, previne aparitia firelor albe, este intens regenerant si confera stralucire parului.
Puteti folosi de asemenea ceaiul de urzici in ultima apa cu care va clatiti parul. Pentru piele puteti pune un litru de ceai de urzici in apa din cada atunci cand faceti baie – pielea devine mai elastica, mai hidratata, mai fina.