Setari Cookie-uri

Uleiul miraculos care trateaza RACEALA, GRIPA si alte 8 boli

Acest ulei este folosit inca din timpuri stravechi de greci si romani pentru proprietatile sale terapeutice, luptand impotriva bolilor respiratorii, a oboselii, infertilitatii si a artrozelor.

Uleiul de CIMBRU: beneficii pentru sanatate

Uleiul de cimbru trateaza bolile pielii

Recunoscut pentru proprietatile sale antiseptice si bactericide, uleiu de cimbru poate fi folosit la fiecare baie pentru tartarea bolilor de piele, a ciupercilor sau chiar pentru accelerarea vindecarii ranilor. Este indicat sa puneti 2-3 picatri de ulei de cimbru la o baie, nu exagerati in privinta dozei pentru ca, atunci cand este prea mult, uleiul de cimbru poate provoca alergii.

beneficiile uleiului de cimbru

Uleiul de cimbru calmeaza durerile articulare

In artroze, luxatii si dureri articulare de alte cauze uleiul de cimbru se foloseste local, in cataplasme. Se pregatesc fasii de tifon sau textile curate, cu ceaiuri calmante de musetel, sunatoare sau rostopasca, in care se adauga ulei de cimbru (2-3 picaturi la 2 litri de ceai). Se aplica fierbinti compresele direct pe articulatiile dureroase si se infasoara in folie alimentara. Se lasa sa actioneze peste noapte.

Citește și:

Atentie: testati inaite uleiul de cimbru pe piele, punand o cantitate foarte mica, pentru a vedea daca nu sunteti alergici.

Uleiul de cimbru combate oboseala

Folosit ca remediu aromaterapeutic, uleiul de cimbru combate depresia si ajuta la restabilirea unei stari bune psiho-emotionale. Uleiul de cimbru este indicat in toate perioadele de suprasolicitare fizica si intelectuala, dar si in perioadele de convalescenta.

Beneficiile uleiului de cimbru: trateaza spasmele musculare

Persoanele care sufera de carcei sau dureri musculare pot apela la uleiul de cimbru. Acesta se va folosi fie in comprese locale, nocturne in cazul carceilor care apar noaptea la nivelul gambelor, fie in baile fierbinti, calmand si prevenind durerile musculare. Uleiul de cimbru poate fi folosit si de catre sportivi.

Beneficiile uleiului de cimbru: combate depresia

Ideal pentru combaterea depresiei este aromaterapia, aceasta oferind cateva remedii eficiente, printre care se numara si uleiul de cimbru. Folosit in aparatele aromaterapeutice sau odorizante de camera, uleiul de cimbru este de un adevarat ajutor in restabilirea echilibrului psiho-emotional.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Aprilie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.