Cartea Nucile si sanatatea este disponibila pe site-ul Elefant.ro

Succint sunt prezentate componentele sanatoase ale nucilor: proteine, acizi grasi esentiali, carbohidrati, minerale, vitamine, fibre alimentare, subliniindu-se beneficiile uimitoare pentru mentinerea sanatatii organismului.

Rand pe rand sunt trecute in revista nucile obisnuite, pecan, cele de Macadamia, alunele, migdalele, fisticul, nucile de cocos, facandu-se referiri la proprietatile lor benefice in ameliorarea simptomelor unor boli ca: dementa Alzheimer, boli cardiovasculare, hipertensiune arteriala, tulburari de somn, debilitate nervoasa,varice, constipatie etc.

Samburii crocanti si-au facut din ce in ce mai mult loc in obiceiurile culinare ale popoarelor, depasind demult stadiul de a fi doar o alternativa la ceva de rontait. Despre acest lucru conving incitantele retete culinare prezentate in a doua parte a cartii. Urmarind imaginile, lecturand ingredientele veti constata ca aceste fructe lemnoase minunate se pot utiliza in cele mai variate preparate: de la supe, pana la deserturi rafinate, dar sanatoase! Nu ezitati, incercati aceste minunate retete! Va dorim sanatate si pofta buna!

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: