Setari Cookie-uri

Medicina alternativa: 7 metode de a scapa de durerile de cap fara pastile

Migrenele sau durerile de cap, aparent inofensive, reusesc sa ne strice buna dispoztie si sa ne impiedice sa ne concentram. Desi parca apar din senin, schimbarile bruste de dieta, prea mult sau prea putin somn, statul excesiv la computer sunt doar cateva dintre cauzele care le pot genera.

Andreea Billig Autor: Andreea Billig

________

7 Remedii alternative pentru tratarea durerilor de cap

Majoritatea oamenilor nu realizeaza ca principala cauza a acestei probleme o reprezinta deshidratarea. In cele ce urmeaza, ti-am pregatit o lista de 7 metode care te pot ajuta sa scapi de chinuitoarele dureri de cap fara pastile.

1. Hidrateaza-te

De cele mai multe ori cand suntem deshidratate, simtim dureri de cap si nu neaparat senzatia de sete. Este felul corpului de a ne atentiona ca trebuie sa bem apa. Fereste-te de substante care deshidrateaza precum cafeina.

Iti recomandam sa citesti si: 5 Simptome ale deshidratarii pe care le ignori

2. Maseaza-ti scalpul, gatul si lobii urechilor

Un masaj usor iti abate atentia de la durere, imbunateste circulatia si usureaza tensiunea. Incepe prin a-ti presa tamplele cu varfurile degetelor apoi continua spre scalp cu miscari blande, circulare. Poti folosi si ulei de argan.

Citește și:

Citeste si: Cele 11 Zone reflexogene ale fetei

3. Pune-ti o compresa rece pe frunte

O punga cu ghiata pe frunte poate alunga durerea. O poti inlocui cu o compresa rece pe care o aplici pe frunte si tample timp de zece minute. Pentru un plus de originalitate, foloseste punga cu legume congelate pe care voiai oricum sa o scoti din frigider pentru cina. Acest remediu da rezultate in special daca migrena este cauzata de stres sau de probleme cu sinusurile.

remedii naturale dureri de cap

4. Practica tehnici de relaxare

Printre cele mai populare tehnici de relaxare se numara: meditatia, yoga, rugaciunea, respiratia constienta, vizualizarea.

5. Apa fierbinte

Aplicarea unei comprese cu apa fierbinte pe ceafa da rezultate in cazu durerilor de cap cauzate de stres. Caldura relaxeaza muschii tensionati, imbunatateste circulatia si inlatura durerea.

6. Lamaia

Lamaia este unul dintre cele mai eficiente instrumente de combatere a durerilor de cap. Un pahar de apa in care storci lamaie, ii va diminua intesitatea. Remediul functioneaza in special atunci cand durerea este generata de gazele din stomac.

Citește și:

7. Aromaterapia

Cele mai eficiente uleiuri esentiale in tratarea durerilor de cap sunt lavanda si musetelul. Iti poti masa gatul, le poti inhala sau poti face o baie parfumata cu uleiuri esentiale. Iti recomandam o combinatie alcatuita din 5 picaturi de ulei de rozmarin, 5 picaturi de ulei de nucsoara si 4 picaturi de ulei de lavanda cu care iti poti masa gatul si partea superioara a spatelui.

Vizionare placuta


Kudika
26 August 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.