Setari Cookie-uri

8 retete de frumusete cu afine

Afinele sunt recunoscute pentru beneficiile pe care le aduc sanatatii si frumusetii corporale, fiind folosite de secole in medicina si cosmetica.

Tratamente cu afine pentru sanatatea parului

Afinele sunt utile in caderea parului ori pentru parul fragil deoarece contin elemente nutritive care asigura o buna hranire a firului de par si ii stimuleaza regenerarea. Deasemenea prin efectele lor antibacteriene si antifungice sunt deosebit de utile in tratarea matretii. Pentru a obtine aceste efecte puteti incerca urmatoarele retete:

- Folositi de trei ori pe saptamana uleiul de afine. Aplicati cateva picaturi la radacina firelor de par si masati energic timp de 5 minute, apoi intindeti uleiul de-a lungul firului de par cu ajutorul unui pieptan des. Lasati sa actioneze jumatate de ora, dupa care samponati parul.

- Puteti folosi si sucul proaspat de afine, cu mentiunea ca acesta pigmeanteaza parul, fiind indicat persoanelor care au o culoare inchisa la par. Se aplica la radacina parului, o data pe saptamana, suc proaspat de afine obtinut la blender si se maseasa bine, apoi se lasa sa actioneze jumatate de ora. Clatiti si samponati la final.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Ianuarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.