Setari Cookie-uri

8 retete de frumusete cu afine

Afinele sunt recunoscute pentru beneficiile pe care le aduc sanatatii si frumusetii corporale, fiind folosite de secole in medicina si cosmetica.

Tratamente cu afine impotriva ridurilor

Ridurile se formeaza in special datorita destabilizarii retelei subcutanate de colagen, dar si datorita imbatranirii, plierii repetate a pielii in zona respectiva sau din cauza uscarii repetate a epidermei. Se cunoaste spre exemplu ca tenul uscat prezinta riduri mai evidente. Pentru a preveni ridurile se recomanda:

- Infuzie sapatamanala cu afine. Se folosesc 200 grame de fructe uscate la 1-2 l de apa (dupa concentratia dorita). Se fierbe impreuna cu afinele timp de 5 minute, dupa care va asezati deasupra vasului cu un prosop pe cap astfel incat sa formati un fel de cort deasupra vasului pentru a va asigura ca obtineti un spatiu in care vaporii de apa sa poata actiona la nivelul tenului. Se recomanda sa stati 10 minute deasupra vasului. Veti observa totodata ca porii se dilata, iar prin actiunile antibacteriene si antioxidante ale afinelor, aceste infuzii faciliteaza curatarea si inchiderea porilor.

Citește și:

- Se pot folosi creme hidratante cu afine care au proprietati anti aging si reduc ridurile.

Vizionare placuta


Kudika
7 Ianuarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.