Setari Cookie-uri

Hreanul, un remediu din batrani

In medicina populara hreanul este deseori folosit pentru stergerea petelor de pe piele si a pistruilor, insa, ca si remediu pentru sanatate, acesta are calitati recunoscute: stimuleaza aparatul digestiv si metabolismul, are efect expectorant, ajuta la combaterea migrenelor etc.

Remedii cu hrean

In scop medicinal, hreanul se foloseste ca atare sau ras si amestecat cu otet. Din solutia obtinuta se administreaza cate o lingurita de 3 ori pe zi. O alta metoda este sa amestecati solutia cu miere, in cantitati egale, din care se ia cate o lingurita pe zi. Hreanul se foloseste in urmatoarele situatii:

- in cazurile de hipertensiune arteriala, angina pectorala si circulatie deficitara a sangelui (se ia dimineata o lingurita de hrean cu miere cu o ora inaintea micului dejun);

- pentru combaterea tusei se poate folosi fie hrean ras, incalzit in cuptor cu zahar timp de 4-5 ore (pana se topeste zaharul), din care se ia cate o lingurita in crizele de tuse.

- impotriva nevralgiilor intercostale se pot aplica pe locul dureros cataplasme caldute cu hrean, care vor fi tinute numai 4-10 minute, pentru evitarea iritarii locului respectiv.


Un articol de Mircea Teodosiu, Farmacist Primar


Sursa:




Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Septembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.