Setari Cookie-uri

Aloe vera - planta magica

Cunoscuta inca din antichitate pentru proprietatile sale curative, aloe vera a ramas pana in zilele noastre un leac de incredere care rezista cu stoicism in fata produselor avansate pe care cercetatorii le descopera zi de zi prin tehnologii moderne. De ce este aceasta planta un miracol al naturii si in ce situatii o putem utiliza?

Toate beneficiile acestei plante pot fi enumerate numai cu semnul intrebarii, aloe vera fiind, asa cum am spus mai sus, abia in curs de studiere. Asa se explica de ce nu putem afirma cu siguranta ca nu exista reactii adverse la administrarea externa a aloe vera - desi, cu exceptia unor reactii alergice usoare nu s-a raportat nicicand o reactie de mai mare amploare. Nu putem nici sa va spunem in ce cantitati trebuie administrata planta si nici daca este contraindicata in timpul sarcinii si alaptarii.

In cazul administrarii orale s-a constatat ca aloe vera nu trebuie folosita mai mult de 10 zile fiindca in caz contrar poate provoca tulburari cardiace si deshidratare severa.

S-a observat de asemenea ca in ciuda legendei conform careia trebuie pusa pe rana numai seva pentru a se vindeca, aloe vera contine foarte multi compusi eficienti in toata suprafata plantei, prin urmare, atunci cand este folosita, trebuie aplicata cu totul si nu numai seva.

Aloe vera in produsele cosmetice

Nimeni nu poate spune ca produsele cosmetice care contin aloe vera nu sunt bune. In egala masura, nimeni nu poate afirma cu siguranta ca sunt eficiente. Pentru ca studiile putin numeroase realizate nu au putut nici sa confirme, dar nici sa infirme acest zvon. In plus, faptul ca nu se stiu exact concentratiile necesare pentru obtinerea rezultatului dorit fac din cosmeticele pe baza de aloe vera simple "incercari".


Un articol de Oana Trifu
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Octombrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.