Setari Cookie-uri

Indigestia alimentara tratata homeopat

Dupa perioada indelungata a postului, ne infruptam cu placere, cu lacomie de multe ori, din toate aceste bucate traditionale. Neplacerile nu se lasa, insa, asteptate...

Mancatul excesiv este, in general, cea mai frecventa cauza a indigestiei. Intre mesele principale este bine a nu se consuma dulciuri si ar fi recomandata o plimbare prin aerul rece al iernii.

Indigestia - diagnostic de excludere

Nu exista un test specific pentru indigestie, ea fiind de altfel un diagnostic de excludere - daca nu s-a gasit nimic in neregula (toate testele sunt normale) si indigestia continua sa revina cu incapatanare, doctorii o catalogheaza drept dispepsie nonulceroasa si o trateaza in functie de simptome. Tocmai pentru ca ea poate ascunde boli mai grave se impun o serie de teste pentru a verifica daca totul este in regula: testul baritat, endoscopie digestiva superioara, ecografia abdominala, electrocardiograma, teste de sange.

Cel mai bun tratament este preventia!

De vreme ce bolile grave au fost infirmate rand pe rand, indigestia nu trebuie sa ne ingrijoreze prea tare. Cel mai bun tratament este preventia! Cum secretia acida nu mai este de mult considerata a fi cauza indigestiei, vechea abordare cu antiacide si antisecretoare nu se indica. Sunt totusi persoane care sustin ca un pansament gastric ii ajuta. Carbunele activat ajuta, insa nu trebuie abuzat de el: absoarbe nu numai gazele si bacteriile, ci si enzime digestive folositoare, minerale si vitamine. Suplimentele cu enzime digestive luate inainte de mesele copioase sunt binevenite.

A doua zi dupa indigestie se recomanda un regim bazat pe legume fierte, branzeturi slabe si fructe, ceai de sunatoare cu lamaie.

Simptomele pot masca alte afectiuni

Chiar daca initial este luata drept indigestie, simptomele pot masca afectiuni mult mai serioase pentru care trebuie sa va adresati medicului. Semnale de alarma sunt:

* Durere abdominala persistenta sau recurenta;
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Octombrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.