Setari Cookie-uri

Afinele sporesc acuitatea vizuala

Fructele afinului au fost folosite de secole in medicina naturista datorita numeroaselor sale efecte terapeutice. Actiunile sale au ecou la nivelul intregului organism, scazand glicemia, imbunatatind acuitatea vizuala, circulatia, crescand rezistenta vasculara etc.

4. Afinele mai sunt folosite pentru afectiuni ca:
  • ulcer varicos, afectiuni gastrice (ulcer gastric, gastrite);

  • afinele scad valorile ureei din sange, fiind utile in cazul gutei;

  • aceste fructe sunt adjuvant in tratamentul tuberculozei;

  • la nivel ocular, sporesc acuitatea vizuala mai ales pe timp de noapte, regenereaza purpura retiniana, imbunatatesc circulatia sangelui la nivelul ochilor si la nivelul sistemului nervos si pot preveni sau ajuta la tratarea unor boli de ochi precum retinita pigmentoasa, glaucomul, miopia etc. Aceste efecte benefice sunt datorate antocianinelor, care ajuta la protejarea tesuturilor retinei impotriva radicalilor liberi.

  • datorita continutului de glucochinina, afinele scad glicemia, fiin utile in tratamentul diabetului dazarat. Doctorul american Allen a supranumit afinele ca fiind “insulina vegetala” si le recomanda pacientilor sai diabetici cure cu afine.

  • boabele de afine regleaza apetitul, crescand ori diminuand pofta de mancare, in functie de necesitatile organismului;

  • intaresc imunitatea, ajutand organismul la prevenirea infectiilor, racelilor, dezechilibrelor gastrice etc.


Cum se consuma afinele?


Cea mai buna este o cura de 4-5 zile facuta o data la cateva luni. Aceasta cura consta in consumarea a 200 de grame de afine dimineata pe stomacul gol.
Preparate:

Din boabe uscate se pot obtine preparate pentru tratarea diareei, colibacilozei, infectiilor cavitatii bucale ori infectiilor urinare etc. Se fierb intr-un litru de apa 25-60 g afine uscate, timp de 45 minute. Se lasa apoi sa infuzeze timp de zece minute si se strecoara. Se beau cinci cesti pe tot parcursul zilei.

Tinctura de afine: se pun 100 g de fructe proaspete intr-un litru de rachiu (alcool). Se lasa la macerat 15 zile. Se strecoara. Acesta este un leac puternic impotriva diareii. Doza este proportionala cu gravitatea simptomelor: cea mai mica este de 12 picaturi administrate oral pe o lingurita de zahar, doza medie urca la aproximativ 30 de picaturi, iar cea maxima la o lingura de preparat dizolvata in sase linguri de apa calda.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Februarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.