Setari Cookie-uri

Cele mai usoare tratamente naturiste

Cu siguranta ati auzit vorbindu-se, si nu o singura data, de terapiile naturiste si de efectele acestora asupra organismului omenesc. Terapiile naturiste tin cont de fiecare parte individuala a organismului si-l trateaza in schimb ca pe un tot. Se adreseaza cu precadere unui organ, dar au un efect benefic asupra intregului organism. Natura si cele patru elemente primordiale ale acesteia au fost dintotdeuna in stransa legatura cu omul, ghidand cursul istoric al omenirii. Pe de alta parte, medicina moderna a facut progrese remarcabile in ultimele decenii. In diagnosticarea bolilor au fost introduse tehnologii care de care mai avansate si aparatura de ultima generatie. Si cu toate acestea, bolile cu care se confrunta secolul nostru par sa reziste din ce in ce mai bine la diversele tratamente folosite in medicina alopata. Cercetari recente au dovedit ca maladiile societatii contemporane sunt o consecinta cat se poate de fireasca a unei vieti pe zi ce trece mai instrainata de natura si de legile ei. Omul modern este mai vulnerabil ca niciodata in fata stresului, a sedentarismului si a supraalimentatiei. Aceste deficiente cunoscute cu numele de 3S, afecteaza iremediabil, uneori chiar pe termen lung, sanatatea fizica si chiar psihica a organismului. Sistemul imunitar este slabit, crescand riscul aparitiei anumitor boli.

-Pentru a transpira excesiv puteti sa va expuneti la soare si corpul acoperit de haine sau ingropat in nisip. „Razele soarelui trebuie sa ne impregneze si sa ne strabata, asa cum ne strabate hrana, apa si aerul. Trebuie sa vizualizam cum lumina solara patrunde in organism, aducandu-ne sanatatea, vitalitatea si iubirea divina”, spune Aurelian Gogan.

Pamantul

-In diminetile de vara, plimbati-va desculte prin iarba acoperita de roua sau mergeti usor, tot cu picioarele goale pe pietre sau pamantul reavan.
-Utilizati mastile sau cataplasmele pe baza de argila.
-Consumati amestecul obtinut din apa si argila, asa-zisa „apa de pamant” avand efecte revigorante si de mineralizare ale organismului.

Un articol de Dana Negoita
Sursa: Garbo.ro

Citeste articole asemanatoare pe Garbo:

Subtiere si remodelare cu ceai alb si anason

Combate porii dilatati si punctele negre


Patrick Cameron - regele coafurilor de gala
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Aprilie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.