Setari Cookie-uri

Cel mai placut tratament: terapia prin ras

Amuzamentul reprezinta o stare placuta pentru fiecare si totodata un mijloc de protectie si tratament. Rasul si surasul reprezinta un bun mijloc de relaxare si totodata de eliminare a unor tensiuni launtrice.

Mai mult, in zilele noastre exista spitale ce acorda o atentie psihologica deosebita pacientilor, avand camere de ras (cu comedii, spectacole cu clovni, jocuri distractive, bancuri etc.), camere dedicate muzicii (muzicoterapie) ori camere prin care se trateaza pacientii prin intermediul culorilor, acestia avand posibilitatea totodata si de a picta. S-a demonstrat ca rata de curabilitate a bolnavilor din astfel de spitale este net superioara fata de institutiile medicale cu care ne-am obisnuit, iar recidivele unor boli sunt mult mai rare in spitalele dotate cu camere speciale de tratamente psihosomatice.
Cum decurge terapia prin ras?

Nu exista o metoda standard a acestor terapii, astfel ca centrele unde se practica terapia prin ras adopta diverse metode care le sunt accesibile. De obicei terapiile se fac in grup (dezvolta comunicarea, deschiderea si totodata “contagierea” prin ras) in special dimineata pentru ca intreaga zi sa fie minunata. Pacientii fac mai intai o mica incalzire ce consta in exercitii de respiratie profunda pentru oxigenarea organismului si se adopta si tehnici de ras provocat cu ajutorul exercitiilor de stretching si de respiratie care fac parte din tehnicile yoga.
Solutiile pentru a rade sunt numeroase, rasul putand fi starnit prin glume, comedii, diverse jocuri distractive etc. Fiecare dintre noi ar trebui sa isi popuna ca zilnic sa rada macar cateva minute. Spre exemplu notati bancurile preferate, pozele care va starnesc rasul si clipurile salvati-le si vizionati in fiecare zi cateva dintre acestea si altele noi. Exagerati o situatie comica prin ras.

Citește și:

Exista contraindicatii pentru terapia prin ras?

Din pacate sunt posibile astfel de contraindicatii, de aceea inainte de a incepe o terapie trebuie sa consuoltati medicul dumneavoatsra de familie. A nu se intelege ca nu aveti voie sa radeti, caci ar fi contraindicat starii dumneavoastra de sanatate, insa exista o diferenta intre a rade ocazional si a face o terapie prin care minim o jumatate de ora pe zi se rade. Patologii care pot ridica suspiciuni privind practica terapiei prin ras ar putea fi considerate: ptoza unor organe (“caderea” de la locul lor anatomic, spre exemplu ptoza renala, frecventa la persoanele care tin diete drastice si slabesc multe kilograme in timp scurt, topind si grasimea din jurul rinichilor, singura cu rol de suspendare), glaucom, herniile abdominala, hipertensiune arteriala, hemoroizi, unele afectiuni cardiovasculare, in urma unei chirurgii abdominale, in timpul unei sarcini cu risc sau in cazul eventratiilor (un fel de hernii, insa rezultate in urma unor operatii sau rupturi de perete abdomina etc.).

Citește și:

De fiecare data cand aveti ocazia, radeti si incercati sa zambiti mereu, fara motiv. Niciodata sa nu stati incruntati ci schitati un zambet larg ori de cate ori aveti ocazia. Umorul este solutia perfecta pentru toate problemele vietii.

Un articol de Iulia D.

Vizionare placuta


Kudika
4 Iunie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.