Setari Cookie-uri

Resveratrolul, antioxidantul din vinul rosu

Vinul rosu este promovat inca din cele mai vechi timpuri drept un medicament bun pentru organism in general si pentru aparatul cardiovascular in special. Cercetatorii au incercat sa verifice aceasta ipoteza si au pus in evidenta un compus numit resveratrol despre care se crede ca este responsabil de efectele benefice ale vinului rosu.

Efectele anticancerigene:

Resveratrolul este inca studiat pentru a se stabili cum influenteaza evolutia tumorilor canceroase. Prin efectul sau antioxidant resveratrolul neutralizeaza radicalii liberi ce denatureaza proteinele celulare. In plus, oamenii de stiinta au pus in evidenta efecte anti mutagene ale resveratrolului.

Vinul baut cu moderatie:

Beneficiile asupra sanatatii inimii promovate de consumul de vin rosu sunt promitatoare. S-a constatat ca cei care consuma cantitati moderate de alcool, inclusiv vin rosu, au un risc mai mic de a face boli cardiovasculare.

Totusi medicii nu recomanda consumul de alcool in scopul protectiei cardiovascualare. Alcoolul poate da dependenta iar riscurile consumului exagerat depasesc beneficiile. De aceea doctorii recomanda celor care sunt consumatori de vin rosu sa bea cu moderatie.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Ianuarie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.