Setari Cookie-uri

Proprietatile uleiului de bergamota

Numarandu-se printre cele mai bogate alimente in vitamina C, citricele au un rol important in protejarea organismului impotriva bacteriilor si a virusilor. Cunoastem cu totii si consumam aceste delicioase fructe, insa nu toata lumea stie ca bergamota face parte din familia citricelor sau ca are proprietati curative remarcabile. Sunt multi cei care fac confuzie intre fructul de bergamota si sortimentul de pere cunoscut sub numele de bergamote, Bergamota reprezentand de fapt fructul arborelui de Citrus bergamia, o planta cultivata aproape exclusiv in partea de sud a Italiei (o mai intalnim si in anumite regiuni ale Africii).

Cu toate ca nu se consuma ca atare, din fructul de bergamota se obtine un ulei special ce dispune de numeroase proprietati. Totusi, britanicii folosesc fructul de bergamota pentru a da savoarea binecunoscutului ceai Earl Gray. Prin presarea la rece a coajei fructului se extrage un ulei cu o aroma deosebita si un miros proaspat, rafinat. Acest ulei are o culoare verzuie si contine pe langa alte substante si acetat de linalil, limenen si linalool.

Vizionare placuta


Kudika
9 Ianuarie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.