Setari Cookie-uri

Terapia cu lacrimi

Sa plang, sa nu plang? Imi amintesc mereu de sfatul tatalui meu care imi spunea ca doar atunci cand o sa simt ca nu mai pot -sa plang, sa plang si iar sa plang. La fel de bine imi amintesc si continuarea: tu o sa poti mereu Deci nu o sa plang niciodata. Imi amintesc si de indemnul mamei care imi spunea ca cel mai bine in viata ar fi ca lacrimile mele sa curga doar in cinstea mea, dar doar atunci cand nu se speria de gandul ca as deveni insensibila si egoista, asa cum nu ma educase ea.

Prima lacrima si-a amintit de trecut si a pornit dintr-un instinct de masochism sufletesc. Aproape ca m-a fript. Urmatoarea si-a amintit ca omul uita repede ceea ce-l doare si a zambit amintirilor frumoase, atenuand din fierbinteala celei dintai. Lacrimile care au urmat au fost simtire, au fost un strigat din trecut, o nostalgie dupa…, un strigat disperat de aducere aminte si un semn ciudat ca inca te mai… A fost un crampei de durere, au urmat o aducere aproape de tine si o aducere aminte de mine. Din punct de vedere stiintific, secretiile sarate si incolore, produs al glandelor lacrimale, vizibile fizic produc efecte speciale asupra psihicului. Moralmente, dupa descarcarea si revarsarea lor in ploaie si siroaie, se anunta vreme buna, soare puternic, optimism crunt si speranta intensa. Parca e intotdeauna mai bine dupa lacrimi…

Citește și:

Sa plangeti mult si bine, cand vreti si cand simtiti nevoia, dar imediat dupa ce veti fi facut asta sa va stergeti lacrimile bine de tot. Si sa nu mai plangeti decat de bucurie!

Sursa: Garbo.ro.

Citeste si alte articole pe Garbo. Noi iti recomandam:

Superstitii: cum face mamica, asa va fi copilul

6 lucruri care te imbatranesc

Ingrijirea tenului in functie de varsta

Vizionare placuta


Kudika
3 Februarie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.