Setari Cookie-uri

Plante medicinale pentru igiena intima

Pana ca medicina sa evolueze intr-atat incat sa propuna produse eficiente si usor de folosit femeile au recurs adesea la metodele naturiste. Astfel o serie de plante medicinale erau folosite cu precadere in igiena intima si au ramas si astazi utile, medicina naturista apeland adesea la beneficiile acestora nu doar in ceea ce priveste aparatul reproducator, ci si in cazul multor afectiuni.

- cu o activitate antiseptica crescuta, coada soricelului poate fi folosita cu incredere in diverse infectii: urinare, hepatice, respiratorii;
- foerte eficace in tratarea racelilor, astmului bronsic, rinitelor acute, rinosinuzitelo;
- aceasta planta prezinta si efecte analgetice, inlaturand durerea. Astfel este indicata in nevralgii, dureri de spate ori reumatice, in osteoporoza, migrene, angina pectorala etc.
- la nivel digestiv, adiacent unor afectiuni enumerate mai sus, coada soricelului are efecte benefice inlaturand inapetenta, balonarile, greturile, senzatia de arsura la stomac etc.
- este indicata in afectiunile hepatice;
- de asemenea coada soricelului este sugerata si in diverse parazitoze intestinale: viermi intestinali, giardioze etc.

Galbenelele

Acestea sunt cunoscute ca fiind utile in multe afectiuni, inclusiv cele din sfera genitala. Galbenelele contin substante cu efecte cicatrizante, dezinfectante, antiinflamatorii, ajutand in preventia sau chiar in vindecarea unor patologii.

Citește și:

Astfel, ceaiul de galbenele, cremele sau supozitoarele sunt utile in unele afectiuni vaginale precum: leucoree, tricomonaza, candidoza sau alte micoze.

De asemenea galbenelele mai sunt utile si in alte afectiuni precum: acnee, arsuri, degeraturi, rani purulente, cancerul pielii, leziuni ulceroase ale sanilor, cancer mamar, boli tegumentare, micoze, osteoporoza, gastrite hiperacide, ulcer gastric, ulcer duodenal, colecistita, icter infectios, ulceratii canceroase, inflamatii ale colonului, hemoroizi, vermifug, boli de ficat, cicatrizant intern, dismenoree (durerei la menstruatie).

Pelinul

Desi la gust este o planta foarte amara, totusi pelinul este o planta renumita pentru efectele sale medicinale. In privinta aparatului genital feminin, pelinul este utilizat in tratarea vaginitelor sau dermatitelor locale sun forma de ceai, ungunete, ovule sau pudra.

Citește și:

De asemenea pelinul prezinta si alte beneficii precum: inapetenta, viermi intestinali, atonie gastrica, hipoaciditate, edeme, guta, stimularea sistemului nervos, stimularea memoriei, fiind un bun cicatrizant.

Avertisment!

Niciodata nu folositi plantele medicinale ca unic tratament in cazul unor afectiuni din sfera genitala, consultati in primul rand medicul si adiacent tratamentului medicamentos puteti folosi produse naturiste.

Vizionare placuta


Kudika
26 Februarie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.