Una din cele mai frecvente patologii canceroase care afecteaza sanatatea femeii este reprezentata de cancerul mamar. Se pare ca incidenta acestuia este destul de mare, iar in tara noastra chiar foarte mare, ocupand primele locuri in Europa.
Ciupercile: Risc de cancer mamar cu 64% mai mic
Potrivit unui studiul realizat in Australia la Universitatea Perth, consumul de ciuperci crude scade riscul aparitiei cancerului mamar cu pana la 64%, iar in cazul femeilor care consuma ciuperci uscate efectul protector este mai mic, scazand riscul aparitiei cancerului de san cu aproximativ 35%.
Asocierea ciupercilor cu ceaiul verde scade riscul aparitiei cancerului mamar cu 90%
Ceaiul verde
Ciupercile
Ciupercile reprezinta o veritabila sursa de proteine, fibre, vitamine si minerale. Proteinele ajuta la refacerea majoritatii structurilor celulare, iar vitaminele si mineralele intervin in reglarea metabolismului celular. In esenta, creste integritatea fiecarei celule, aceasta devenind mult mai putin sensibila diverselor atacuri exterioare care i-ar putea degrada structura si ar putea induce modificari la nivelul materialului nuclear, declansand activarea oncogenelor. De asemenea ciupercile Maitake sunt o sursa bogata de beta-glucan, o substanta care are importante efecte anti-tumorale.
Cercetatorii de la Universitatea din Pennsylvania au descoperit ca unele ciuperci contin de 12 mai multe L-Ergothioneine decat germenii de grau, sunbstante puternic antioxidante. Aceasta substanta prodejeaza celulele de atacul radicalilor liberi care ar putea afecta si materialul genetic celular (a cariu integritate este perturbata in cazul cancerului).
Spune-ti parerea!