Setari Cookie-uri

Remedii naturale pentru combaterea oboselii

Stresul zilnic, munca, distractiile din timpul serii, alimentatia haotica si insuficienta oxigenare a organismului prin viata sendentara, toate acestea sunt cauze care accelereaza instalarea oboselii.

Aromaterapia

S-a demonstrat stiintific ca aromele ne influentaeaza starea de spirit, ne relaxeaza sau enetizeaza. Astfel este indicat sa incepeti dimineata cu arome de vanilie (este unul dintre cele mai puternice stimulente cerebrale) si menta (revigoreaza organismul) iar inainte de culcare sa va relaxati in arome de lavanda si tei.

Odihna

Daca munciti prea mult si constatati ca nu reusiti sa dormiti 8 ore pe noapte, atunci organizati-va somnul astfel incat sa cuprindeti orele cele mai importante pentru odihna si regenerarea organismului, cele intre orele 22:00 si 01:00. Este indicat sa dormiti in fiecare zi intre aceleasi ore, astfel organismul invata ca la acele ore doarme si se pregateste cu cateva ore inainte de a va pune in pat de odihna, astfel ca somnul va prinde cu toate mecanismele de odihna pregatite.

Programul

Citește și:

Chiar daca majoritatea timpului unei zile este incarcat cu diverse activitati, foarte important pentru persoanele foarte ocupate este programul. Asadar incercati sa va faceti activitatie la ore cat mai fixe, incepand de la mancare si culminand cu plimbarile sau programul de somn. Organismul in cateva saptamani memoreaza acest program si ianinte ca voi sa incepeti o activitate de orice fel el se pregateste astfel incat stresul scade considerabil iar randamentul (de ex. La anumite ore munciti) creste considerabil.

Tehnici de relaxare

In combaterea oboselii tehnicile de relaxare dau rezultate excelente: masajul destinde corpul, intensifica vascularizatia si mobilizeaza sangele, daca se folosesc si uleiuri de masaj aromaterapeutice este si mai bine, Sauna de asemenea poate fi practicata cu incredere (mai putin de persoanele are au contraindicatii medicale) precum si tehnicile de respiratie.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Iunie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.