Setari Cookie-uri

4 Metode de tratament al negilor - inclusiv pentru negii genitali

Negii sau verucile reprezinta o zona de crestere haotica, neregulata a celulelor pielii, acestea avand o proliferare exagerata.

Solutiile si plasturii keratolitici

Acestea se dau pe veruca sau se lipesc si se mentin o vreme. Metoda cu plasturii keratolitici dureaza insa destul de mult. Aceste substante distrug progresiv celulele care formeaza verucile, avand la baza acid salicilic si acid lactic 10-20%. Reprezinta o metoda foarte buna de tratament, insa necesita rabdare si aplicare zilnica a solutiilor.

Crema cu imiquimod

Este o crema medicala cu proprietati speciale care trebuie aplicata o data la doua zile pe veruci. Se aplica pana cand verucile dispar. Daca nu observati nicio ameliorare dupa trei saptamani de folosinta probabil crema nu functioneaza in cazul vostru.

Tratament chirurgical pentru veruci

  • Electrocauterizarea: verucile sunt arse cu ajutorul unui electrocauter, metoda fiind cea mai buna in eliminarea verucilor, dar lasa cicatrici. Este mai buna decat criogenizarea sau folosirea substantelor keratolitice. Procedura este dureroasa, motiv pentru care se face anestezie locala.
  • Tratamentul cu laser: nu prezinta beneficii deosebite fata de criogenizare sau electrocauterizare, este folosit tot pentru verucile rezistente, ca si electrocauterizarea.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Ianuarie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.