Setari Cookie-uri

6 Afectiuni care ne fac sa ne simtim obositi

Motivele de a ne simti obositi sunt adesea clare, insa exista situatii cand desi abia ne trezim, ne simtim deja obositi. Este normala o astfel de stare?

Motivele de a ne simti obositi sunt adesea clare, insa exista situatii cand desi abia ne trezim, ne simtim deja obositi. Este normala o astfel de stare?

oboseala Atunci cand ne simtim obositi fara un motiv clar, cand am dori sa iesim cu prietenii dar ne simtim secatuiti de nergie, cand am vrea sa facem acitivitati care ne plac dar pus si simplu nu reusim sa le incepem sau dimineata ne este prea greu sa ne trezim, iar activitatile obisnuite devin prea obositoare – este cazul sa ne intrebam daca starea noastra de sanatate nu este afectata. Din pacate aceste simptome de oboseala inexplicabila care nu sunt legate de surmenaj au la baza o afectiune.

6 Afectiuni care ne fac sa ne simtim obositi


Sidromul burn-out

Studii de specialitate au demonstrat existenta acestui sindrom ce are la baza surmenajul. Insa dupa incheierea perioadei de surmenaj intelectual sau fizic starea de oboseala persista, cu tulburari psihice si alte dezechilibre metabolice. Aceasta oboseala psihica necesita odihna corespunzatoare (somn intre 21:00 si 06:00), dieta bogata in fructe si legume crude si vitaminoterapie.

Afectiuni ale tractului urinar
In general infectiile urinare prezinta simptome precum poliuria (urinari frecvente), dureri de burta, usturimi la mictiune sau chiar usoare sangerari, uneori chiar jena in timpul actului sexual. Insa exista si situatii in care infectiile urinare nu prezinta niciun simptom cu exceptia starii de oboseala, apatie, lipsa de energie. O urocultura se dovedeste adesea utila, indicand, daca este cazul, si tratamentul.

Hipotiroidismul
Cand glanda tiroida nu mai functioneaza la nivel optim nu mai secreta la fel de multi hormoni. Hormonii tiroidieni au rolul de a mentine rata metabolismului, ajutand la furnizarea energiei atunci cand este nevoie. Cand hormonii tiroidieni nu mai sunt secretati la nivele optime, atunci si energia noastra scade, la fel si tonusul cerebral si fizic, simtindu-ne obositi, alaturi de alte simptome (somnolenta, ingrasare etc.).

Anemia
In anemie, indiferent de tipul anemiei, extista o carenta de oxigen pentru celule, cu alte cuvinte, din diverse motive globulele rosii nu mai reusesc sa transporte suficient oxigen la celule (fie nu sunt suficiente globule rosii ca numar, fie nu reusesc sa lege suficient oxigen). Astfel intregul corp este slabit fiindca fiecare celula are nevoie de oxigen si cum carenta este generala, inclusiv creierul sau muschii sufera de aceasta oxigenare insuficienta. De aceea unul din dimptomele cele mai importante ale anemiei este oboseala.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
31 Ianuarie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.