Setari Cookie-uri

2 din 3 romani sunt bolnavi fara sa stie

Cand vine vorba de sanatate, romanii nu exceleaza.

Comunicat de presa

Conform ultimelor studii, peste 60% dintre romani sunt afectati de Boala Venoasa Cronica, iar peste jumatate dintre ei nu stiu ca sufera de aceasta patologie, deoarece nu au fost diagnosticati inca, astfel incat ei nu primesc ingrijirea medicala corespunzatoare. Pentru a trage un semnal de alarma cu privire la incidenta acestei afectiuni si a determina persoanele suferinde sa ceara sfatul specialistului inca de la primele simptome ale bolii venoase, a luat nastere site-ul www.sanatatepascupas.ro, prima sursa de informare stiintifica pentru pacienti, dedicata exclusiv acestei patologii. Platforma este promotor al campaniei cu acelasi nume, care se va desfasura in parteneriat cu o serie de medici specialisti din tara: Profesor Doctor Calin GIURCANEANU (dermatolog, Bucuresti), Conferentiar Doctor Daciana BRANISTEANU (dermatolog, Iasi), Conferentiar Doctor Daniela RADU (chirurg, Timisoara), Doctor Toni FEODOR (chirurg, Bucuresti) si Doctor Alin NICOLESCU (dermatolog, Bucuresti).

Citește și:

La nivel mondial, in ciuda prevalentei ridicate (intre 30% si 64% din populatia adulta), peste 95% dintre persoanele cu aceasta patologie ignora primele simptome si semne ale acestei boli. Ignorarea acestei afectiuni, Screenshot_3netratarea ei sau tratamentul neadecvat pot avea urmari grave pentru pacient: dependenta cronica de anumite medicamente (analgezice in special), agravarea bolii pana la ulcerul venos de gamba care nu se mai inchide, chiar decesul in cazurile cele mai grave.

boala varicoasa

Ce este Boala Venoasa Cronica?

Boala venoasa cronica este o boala evolutiva caracterizata printr-o gama larga de simptome si semne, fiind datorata, in principal, aparitiei hipertensiunii venoase. In majoritatea cazurilor, hipertensiunea venoasa este rezultatul prezentei factorilor genetici sau/si a factorilor de mediu (ortostatism prelungit, sarcina, hormoni etc.); in timp, hipertensiunea venoasa conduce la staza sanguina anormala si apoi catre reflux venos aparut ca urmare a afectarii valvulare venoase (incompetenta valvulara). In general, primele manifestari ale bolii sunt ignorate si netrate, ceea ce conduce la complicatii grave, invalidante.

Citește și:

Riscul aparitiei acestei afectiuni creste, in cazul femeilor, pe perioada sarcinii. Alti factori precum obezitatea, istoricul familial de boala venoasa cronica, stilul de viata sedentar sau profesiile care presupun statul prelungit in picioare, joaca si ei un rol major in aparitia venelor varicoase (varicelor) si a complicatiilor acestora (tulburari trofice, ulcere venoase de gamba).

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
29 Octombrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.