Setari Cookie-uri

Tu ce stii despre tratamentul HERNIILOR? Mituri si Adevaruri despre plasele chirurgicale

Aparitia plaselor chirurgicale din polipropilena, numite si proteze parietale, a reprezentat un progres major in tratamentul chirurgical al herniilor abdominale, reducand riscul de recidiva de 10 ori.

2) Plasele chirurgicale sunt cancerigene

Toate testele pe animale de laborator au aratat ca tesuturile si organele cu care plasa chirurgicala interactioneaza nu au suferit modificari susceptibile de cancerizare. In plus, medicul chirurg adauga: “In experienta a peste 50 de ani de utilizare a acestor materiale la oameni, nu s-a descris niciun caz de cancer in relatie cu folosirea lor”.

Adevaruri despre plasele chirurgicale

1) Se integreaza in structura organismului

Procesul integrarii plasei chirurgicale in tesuturile organismului presupune dezvoltarea unei reactii de cicatrizare la locul de plasare a protezei. „Practic, organismul gazda produce colagen care se ataseaza de proteza si formeaza o structura noua, perfect integrata in cea a peretelui abdominal normal”, explica conf. dr. Ion Daniel. Cicatricea astfel formata este mai solida.

Citește și:

2) Presupun o tehnica operatorie simplificata si o recuperare mai rapida

Tratamentul chirurgical al herniilor folosind plasele chirurgicale este mai simplu, mai rapid, cu durere postoperatorie si rate de recidiva foarte reduse. “Din experienta interventiilor realizate pana acum, operatia dureaza, in medie, 30-40 de minute si are o rata de recidiva cuprinsa intre 1% - 3%”, afirma dr. Ion Daniel.

Recuperarea postoperatorie presupune o perioada de spitalizare a pacientului de circa 24 – 48 de ore, cu reluarea activitatii fizice usoare, de birou, in circa o saptamana. Reluarea activitatii fizice sustinute se poate face in circa 30 de zile, cand persoanele operate pot practica sporturi usoare, precum alergatul sau tenisul. Treptat, se poate creste intensitatea efortului pentru refacerea tonusului muscular.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Noiembrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.