Setari Cookie-uri

Infectiile urinare - o problema frecventa a femeilor

Femeile sunt mult mai expuse riscului de a face infectii urinare decat barbatii. Acestia au infectii urinare mai des in perioada copilariei. De ce? Femeile au uretra mult mai scurta (de aproximativ 3-5 cm) si barbatii mai lunga (de 16-20 cm).

Femeile sunt mult mai expuse riscului de a face infectii urinare decat barbatii. Acestia au infectii urinare mai des in perioada copilariei. De ce? Femeile au uretra mult mai scurta (de aproximativ 3-5 cm) si barbatii mai lunga (de 16-20 cm).

Acestea apar fie la nivelul superior fie la cel inferior al aparatului urinar.

Infectiile urinare sunt boli inflamatorii infectioase. Sunt produse de microbi care au patruns prin uretra. In afara de agentii bacterieni mai exista si alti factori:

- infectii genitale
- diabet
- deficiente de aparare
- boli ale tractului ruinar
- refluxuri uretro-vezical
- constipatie
- afectiuni biliare


Cele mai frecvente infectii urinare sunt urmatoarele:

- Cistita acuta (simptome: mictiuni dese, disconfort la urinat, sange in urina, dureri in regiunea lombara sau in bazin, urina tulbure)

- Cistita cronica (simptomele variaza ca intensitate)

- Bacteriuria (este redusa daca se consuma suc de merisor)

- Uretrita (senzatie de arsura in timpul mictiunii)

- Cistita radica

- Cistita hemoragica

- Cistita interstitiala

Diagnosticare si tratament

Initial se face urocultura si sumarul de urina. Daca este nevoie se fac si alte investigatii suplimentare. Dupa aflarea rezultatului se prescrie un tratament in general bazat pe antibiotice. Fiecare infectie poate avea particularitatile sale. Medicul este singurul in masura sa dea un diagnostic final si un tratament corespunzator fiecarei infectii in parte, tratament care dureaza de obicei pana la 14 zile. Nu lua medicamente sau tratamente care iti pot agrava starea daca nu sunt indicate pentru infectia de care tu suferi.

Daca nu sunt tratate la timp si corespunzator, infectiile urinare se pot complica si pot degenera in alte boli.

Poti consuma si alimente care ajuta la rezolvarea acestor tipuri de infectii. Astfel ceapa si usturoiul stimuleaza activitatea rinichilor, fiind adevarate antibiotice naturale.

Se pot face tratamente si in apele sulfuroase si diuretice. Printre statiunile recomandate se numara: Baile Olanesti, Caciulata, Calimanesti.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Septembrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.