Setari Cookie-uri

Cum poti combate tiuitul urechilor?

Tinitusul sau tiuitul urechilor reprezinta perceptia anormala a unor senzatii auditive, in absenta unor sunete exterioare. Ele sunt descrise ca tiuituri, suieraturi, fluieraturi, pocnete si pot fi percepute ca provenind din interiorul urechii sau din afara.

Cum poate fi tratat tinitusul?


Este important sa se descopere cauza tiuitului in urechi, de aceea se recomanda consultul medical. Poate fi un simplu dop de ceara care este usor inlaturat, sau pot fi alte cauze mai deosebite precum hipertensiune, boli ale urechii interne, supradozarea unor medicamente (aspirina).

Tratamentul medicamentos care trateaza tinitusul se bazeaza pe vasodilatatoare, antidepresive triciclice, benzodiazepine sau alte medicamente indicate in migrene precum si chirurgical in cazurile in care se cunoaste cauza.


Cum poti diminua tiuitul urechilor


Poti ameliora tinitusul prin sunete exterioare mai puternice: poti asculta muzica, radio, muzica ambientala. Uneori se poate folosi un aparat auditiv care amplifica sunetele exterioare, estompand in acest fel zgomotul produs de tinitus.

Tinitusul de cauza psihica este agravat de anxietate, depresie sau insomnie. Tehnicile de relaxare, inlaturarea stresului, psihoterapia, acupunctura sau hipnoza pot fi utile in aces caz.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Martie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.