Setari Cookie-uri

Caldura favorizeaza micozele

Anotimpul cald este si anotimpul micozelor. De la piscina, de la strand, de la dusurile comune, de la sauna, chiar si din mijloacele de transport in comun putem contracta o infectie micotica. Este de inteles avand in vedere ca umiditatea ridicata si temperaturile mari reprezinta conditii propice pentru dezvoltarea micozelor. La acestea se adauga uneori o igiena precara, purtarea pantofilor inchisi, frecventarea strandurilor, a piscinelor neigienizate corespunzator. Pentru a evita aceste neplaceri, specialistii ne recomanda sa respectam masurile de igiena.

Trichomonas vaginalis este o alta micoza a sferei genitale care poate fi luata din apa piscinelor, daca dezinfectia nu s-a realizat corespunzator.

Foarte rar, de la bazin se poate contracta infectia herpetica.

Infectiile scalpului:

Ciuperca scalpului sau Pityrosporum ovale poate fi contractata dupa folosirea aceluiaşi pieptăn de mai multe persoane. Această ciupercă dă naştere dermatitei seboreice, afecţiune responsabilă cu apariţia mătreţii.
Tinea capitis este o ciuperca ce afecteaza scalpul. Se transmite prin contaminarea de la un individ afectat, spre exemplu prin folosirea pieptanului, inocularea fiind favorizata de microtraumatisme. Dupa o incubatie de trei saptamani, firul de par este parazitat la interior sau la exterior, devenind fragil si rupandu-se, in cele din urma, la nivelul pielii. Boala se manifesta diferit, in functie de tipul ciupercii patogene.

Citește și:

Preventia micozelor implica in principal respectarea unor norme stricte de igiena personala si igieno-sanitare ale facilitatilor folosite la comun precum piscine, dusuri, vestiare etc.

• Frecventati doar strandurile si piscinele de care sunteti siguri ca asigura conditiile igienico-sanitare corespunzatoare;
• Nu umblati desculti pe marginea piscinelor sau la dusuri, folositi papucii dupa ce iesiti din apa;
• Verificati daca vestiarele de la sala, club, piscina sunt igienizate periodic;
• Efectuati dusuri inainte si dupa ce ati iesit din bazin;
• La sauna folositi prosopul pentru a evita contactul direct;
• Efectuati zilnic dusuri cu apa calduta si sapun si acordati o atentie deosebita pliurilor cutanate dintre degete atat la maini cat si la picioare;
• Nu imprumutati obiecte de igiena personala de la alte persoane (pieptan, aparat de ras);
• Renuntati la purtarea de incaltaminte inchisa timp indelungat;
• Folositi ciorapi si lenjerie din bumbac si renuntati la cele din fibre sintetice care mentin umezeala.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Iunie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.