Setari Cookie-uri

Transpiratiile nocturne

Oricui i s-a intamplat la un moment dat sa se trezeasca intr-o noapte calduroasa din pricina transpiratiilor abundente si a lenjeriei pline de sudoare. Estre un lucru normal intr-o camera cu atmosfera incinsa, pentru ca temperatura prea mare determina corpul sa transpire excesiv. Transpiratiile nocturne reprezinta un semnal de alarma atunci cand apar chiar daca temperatura mediului ambiant din dormitor este una optima. In acest caz transpiratiile nocturne pot fi manifestarea unor boli preexistente sau pot marca debutul unei afectiuni si de aceea este important sa vorbiti cu un doctor despre acest fenomen.

• Tulburari hormonale – Transpiratiile abundente pot fi simptomul unor tulburari endocrine precum feocromocitomul, sindroame carcinoide sau hipertiroidismul.

• Afectiuni neurologice – sunt cauze rare de transpiratii nocturne; astfel de afectiuni sunt accidentul cerebral, diverse neuropatii etc.

Transpiratiile nocturne sunt de cele mai multe ori rezultatul unei temperaturi ambientale peste cea optima. Inainte de a crede ca este ceva in neregula cu tine, asigura-te ca temperatura de peste noapte este normala.

Daca transpiratiile din timpul noptii sunt insotite si de alte simptome, este indicat sa consulti un medic care iti poate recomanda investigatii suplimentare.

Vizionare placuta


Kudika
14 Iulie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.