Setari Cookie-uri

Afla despre efectele indulcitorilor artificiali

Indulcitorii artificiali sunt substante chimice ce indulcesc la fel ca zaharul, dar cu mai putine calorii. Intrucat indulcitorii sunt mult mai dulci decat zaharul, este nevoie de o cantitate mult mai mica pentru a obtine acelasi efect. Asa se face ca produsele care contin indulcitori artificiali au mai putine calori decat cele cu zahar. Indulcitorii artificiali fac deseori parte din dietele ce au drept scop slabirea sau controlul greutatii.

Diabetul si indulcitorii artificiali:

Un avantaj al indulcitorilor artificiali este acela ca nu cresc glicemia. Datorita acestui fapt, diabeticii pot inlocui acum zaharul cu indulcitorii artificiali, fara riscul perturbarii metabolismului glucidic. Totusi, unele produse ce contin indulcitori artificiali, precum iaurtul fara zahar, pot influenta glicemia datorita altor glucide sau proteine. In plus, unele produse al caror ambalaj indica mentioneaza faptul ca sunt fara zahar, precum prajiturile sau ciocolata fara zahar, pot contine drept indulcitori sorbitolul sau manitolul, despre care se stie ca pot influenta glicemia. Unele produse fara indulcitori pot contine faina, care are ca efect cresterea glicemiei.

Un articol de Ciprian chitu

Vizionare placuta


Kudika
16 Iulie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.