Setari Cookie-uri

Faci febra fara motive aparente?

Febra este definita ca o crestere a temperaturii cu un grad peste temperatura normala de 37 grade Celsius. Cresterea moderata si de scurta durata a temperaturii corpului este frecvent intalnita in infectiile usoare. Febra inalta, cu temperaturi de peste 39,5 grade Celsius poate fi semnul unei infectii mai grave.

Tratamentul febrei:

Tratamentul este in general indreptat catre boala de fond, care a produs febra. Intre pasii care pot ameliora febra si limita discomfortul se numara administrarea de paracetamol sau ibuprofen, hidratarea corespunzatoare, aplicarea de comprese umede pe corp. Febrele peste 40 de grade sunt foarte grave si trebuie tratate in spital.

Dupa tratament, de obicei febra scade in decurs de 2-3 ore, iar bolnavul transpira puternic. Scaderea artificiala a febrei nu inseamna ca si infectia care a produs-o s-a vindecat. De aceea, febra poate reapare dupa un timp, mai ales seara. Daca febra nu cedeaza dupa 6-8 ore, bolnavul trebuie sa consulte un medic.

In timpul febrei, regimul alimentar va consta din dulciuri, fainoase si multe lichide sub forma de infuzii de tei, soc, musetel, ceai, sucuri de fructe. Desigur ca tratamentul si regimul alimentar vor putea fi modificate de medic, in functie de boala pacientului. Daca, dupa 1-2 zile de la scaderea febrei, ea reapare, este semn, fie ca boala de baza nu s-a vindecat, fie ca a aparut o complicatie, fapt ce necesita consultul medicului.

Citește și:

Convulsiile febrile:

Acestea sunt specifice copiilor care au febra. Simptomele includ miscari involuntare, sacadata ale mainilor si picioarelor, privirea fixa sau miscarea globilor oculari, respiratie greoaie si coloratia albastra a tegumentului. Majoritatea copiiilor cu convulsii febrile au o temperatura rectala de peste 39 de grade Celsius. De cele mai multe ori convulsiile au loc in prima zi de febra. Aceste menifestari nu sunt considerate simptome ale epilepsiei, pentru ca epilepsia este caracterizata de convulsii recurente ce nu sunt declansate de febra.

Un articol de Ciprian Chitu

Vizionare placuta


Kudika
14 Octombrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.