Setari Cookie-uri

SOS: Barbati cu sani!

Nu rade. E o treaba destul de serioasa care se poate aduaga drept un complex suplimentar in viata oricarui barbat. Se cheama ginecomastie si da, se traduce ca o marire de volum a paniculului adipos, existent fireste si la sexul masculin.

Cel mai important factor cauzator de ginecomastie ramane administrarea de medicamente. Cine a avut de suportat un ulcer gastric si a luat cimetidina drept antiulceros (blocant H2), s-a confruntat si cu marirea sanilor. Dupa intreruperea medicatiei, ginecomastia se retrage treptat. De asemenea, bolnavii cu epilepsie care iau fenitoina, sufera de ginecomastie drept un efect secundar al drogului. Cardiacii care iau digitala trec si ei prin aceasta problema. La fel si cei care trebuie sa-si administreze spironolactona, prednison sau anticanceroase. Simpla intrerupere a administrarii acestor medicamente si incercarea gasirii unora fara acest efect advers, va rezolva imediat neajunsul fizic. Foarte important de mentionat este faptul ca si antidepresivele si anxioliticele (spre exemplu, diazepam) dau ginecomastie si e bine a se avita administrarea lor.

Citește și:

Acum ca stii principalele cauze ale ginecomastiei, ai la indemana fie evitarea consumului exagerat de alcool, al medicamentelor mentionate sau o simpla prezentare la medic, in vederea unei examinari. Tinerii aflati la pubertate nu trebuie sa-si faca nicio grija din pricina acestei mariri de volum, pentru ca ea va disparea treptat. Singurii cu griji sunt adultii, care trebuie neaparat sa-si faca un control medical amanuntit, pentru a stabili cauza sigura si, eventual, pentru a pune un diagnostic clar si un tratament adecvat. Nu e nimic de ras. Sa fii barbat si sa ai sani, e o problema cat se poate de serioasa, pe care nu ai voie sa o ignori!

Nota: Ginecomastia poate aparea si in obezitate, insa, marirea de volum a sanilor prin depozite lipidice in cazul obezitatii nu se traduce drept ginecomastie.

Sursa: Yuppy.ro

Citeste si alte articole pe Yuppy. Noi iti recomandam:

Citește și:

S-a inventat uscatorul pentru sutien!

Viata pe o insula: o binecuvantare!

(P) Epilarea definitiva cu Lumina Intens Pulsata

Vizionare placuta


Kudika
2 Martie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.