Cum sa iti exersezi memoria

Cum sa iti exersezi memoria

Memoria este o functie importanta, ajutandu-ne sa ne dezvoltam si sa ne ghidam in viata, ea ajutand in cresterea capacitatii de adaptare si tot ea fiind raspunzatoare pentru ceea ce este omul la un moment dat, ca suma a experientelor anterioare de viata.

Memoria este o functie importanta, ajutandu-ne sa ne dezvoltam si sa ne ghidam in viata, ea ajutand in cresterea capacitatii de adaptare si tot ea fiind raspunzatoare pentru ceea ce este omul la un moment dat, ca suma a experientelor anterioare de viata.

Memoria are nevoie de exercitiu pentru a fi imbunatatita, iat cei de la Psiholife.ro ne ofera cateva sfaturi deosebit de utile pentru exercitiul mintii.

exercitii memorieCum sa iti exersezi memoria

1. Drumurile lungi pot fi cel mai bun moment pentru a face un simplu exercitiu de memori: e ar fi sa stai in mijlocul de transport si sa incepi o recapitulare a tuturor lucrurilor pe care le-ai facut ieri dimineata, in ordine cronologica, de cand te-ai trezit si pana ai ajuns in pat seara.
2. Este bine sa va exersati memoria completand cuvinte incrucisate, puzzle-uri, sudoku, sau sa va jucati diverse jocuri cum ar fi carti, solitaire sau oricare alte jocuri care va pun motorasele mintii in functiune.
3. Chiar si privitul la televizor se poate transforma atunci cand aveti dispozitie, un exercitiu de memorie: repetarea titlurilor de la stiri, rememorarea unui film, etc.
4. S-a dovedit de-a lungul timpului ca persoanele care citesc mult, au o memorie foarte buna. Filtrarea unei cantitati foarte mari de informatii conduce automat la uitarea unora si la retinerea altora, astfel producandu-se imbogatirea cunostiintelor.
5. Daca nu cunoasteti semnificatia unui cuvant, nu treceti peste cu indiferenta, ci mai degraba cautati intelesul sau. Niciodata nu se stie cand iti va fi de folos!
6. Organizarea gandurilor este intotdeauna un beneficiu, o retrospectiva a ceea ce ai facut azi si cea mai rasmas de facut pentru maine.
7. Logica este mama invatarii. Exista multe exercitii pentru exersarea logicii si la o simpla cautare pe internet iti apar o sumedenie de siteuri utile, ce-ti vin in ajutor.
8. Jocul cu copilul tau este, poate, cel mai placut mod de-ati pune la incercare imaginatia si creativitatea: fa-i papusi, modele din hartie impaturita, costume, desene nastrusnice, etc.
9. De multe ori cand oamenii se vaita ca au probleme de memorie, de fapt alta este cauza: lipsa de atentie si concentrare. Logic ca in momentul in care nu dai atentie celor din jur, locurilor prin care treci, momentelor in care se produc diverse evenimente, etc nu vei retine multe informatii pe care pretinzi ca trebuia sa le cunosti.
10. Spiritul de observatie nu este innascut; el este dobandit, se exerseaza in timp si performantele pot fi imbunatatite pe zi ce trece daca lucrezi cu memoria ta in acest sens.

Institut: www.terapiam.ro

Vizionare placuta


Kudika
5 Octombrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri