Setari Cookie-uri

Da: dragostea este chimie!

Avem acum un argument care vine din zona neurologiei. Dragostea romantica 'aprinde' aceleasi reginui ale creierelor iubitilor, indiferent ca ei sunt femei sau barbati, indiferent ca ei se afla in relatii heterosexuale sau homosexuale si anuleaza simtul nostru critic fata de acea persoana, arata un studiu publicat de catre jurnalul de stiinta PLoS One.

Jumatate dintre voluntarii examinati au fost barbati si jumatate dintre acestia femei, iar cate 6 din fiecare gen, homosexuali. Toti au spus cercetatorilor ca sunt indragostiti nebuneste de partenerul lor iar aceast fapt a fost probat prin diverse teste psihologice pe care le-au facut inainte sa fie selectati ca participanti in cadrul studiului. Varstele lor au variat de la 19 la 47 de ani, iar durata relatiilor de la cateva luni, la 23 de ani.

Creierul este specializat in iubire

Zeki si echipa sa au gasit ca, in anumite regiuni ale creierului au fost inregistrate mari cantitati de dopamina, acel stimulent al starii de bine din organismul nostru. Serotonina inregistrata de asemenea in acele zone, este la randul ei importanta pentru crearea de legaturi intre indivizi si pentru facilitarea unor relatii emotionale. Dragostea romantica 'aprinde' aceleasi reginui ale creierelor iubitilor, indiferent ca ei sunt femei sau barbati, indiferent ca ei se afla in relatii heterosexuale sau homosexuale.

Citește și:

Citeste articolul integral pe Garbo.ro

Citeste si alte articole pe Garbo. Noi iti recomandam:
Ce cauta Gwyneth Paltrow in bucatarie?
Numerologie greceasca: Care este zeita protectoare a destinului tau?
Cu cealalta, dar cu mine NU...

Vizionare placuta


Kudika
15 August 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.